Autor: Informer.rs

31.08.2023.

22:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Horor i revanš! Partizan novim porazom stavio tačku na crnilo!

Crno-beli sinoć su u Humskoj izgubili od Nordsjelanda sa 1:0 (1:0) u revanš utakmici plej-ofa za Ligu konferencija i tako završili svoju misiju u Evropi.

Danski klub je u prvom meču pre nedelju dana na svom terenu deklasirao izabranike Igora Duljaja sa 5:0, pa je večerašnji susret bio samo čista formalnost i igra za čast i obraz. Ipak, crno-beli ni za to večeras nisu imali ni želje, ni motiva.

"Parni valjak" je revanš sa Nordsjelandom dočekao u rasulu. Predsednik kluba Milorad Vučelić juče je  podneo ostavku, dok su navijači održali protest pre utakmice protiv aktuelne uprave, odnosno tražeći smenu i generalnog direktora Miloša Vazure.

Informer

 

U skladu s tim je bila i atmosfera na tribinama u Humskoj, negde oko 1.000 pristalica crno-belih došlo je da pruži podršku igračima Partizana, koji na kraju nisu uspeli da izbegnu novi poraz. Na sreću, ovog puta je bio minimalan. Ali, je igra ponovo bila katastrofalna.

Fudbalerima Partizana je i pre meča bilo jasno da je pred njima nemoguća misija, ali su pokušali večeras da u uvodnim minutima iznenade goste sa severa Evrope. Pre svih, jedinu želju da napadnu imali su Mateuš Saldanja i Bibras Natho, ali su njihove pokušaje lako zaustavljali defanzivci gostiju.

I na ovoj utakmici, crno-belima su muke zadavali krilni igrači Nordsjelanda, koji su sa lakoćom prolazili po bokovima, pa je bilo pitanje kada će i zatresti mrežu. I to se desilo na isteku pola sata igre. Danci su povukli kontru, a Ibrahim Osman je sa peterca rutinski matirao Jovanovića za muk u Humskoj. Do kraja prvog dela pokušao je Svetozar Marković, kao  Natho, ali je njihove udarce iz daljine lako otklonio golman Hansen.

Informer

 

U drugih 45 minuta gledali smo fudbalsku uspavanku. Izabranici Igora Duljaja izašli su na teren bez ikakve želje i energije, da se bar remijem oproste od Evrope. Delovalo je da obe ekipe žele da se utakmica istog trenutka završi i da sudija odsvira kraj.  Sumornu utakmicu u nastavku sporadično su prekidali Danci polu-kontrama, ali su mreže mirovale.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno, novi šamar crno-beli su sami sebi udarili u 83. minutu, tačnije Nemanja Nikolić. On je bez potrebe zaradio crveni karton, nakon što je uradio laktom igrača Nordsjelanda. Ofanzivac Partizana je ušao u igru u 70. minutu kako bi bar malo uneo energiju u ekipu, ali je za 13 minuta na teren uspeo samo da zaradi dva žuta kartona i ostavi svoje saigrače na cedilu.