Autor: Informer.rs

07.09.2023.

18:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Brutalno po Partizanu! Kralju pola godine zabrane rada, crno-beli plaćaju 1.000.000!

Beogradski mediji prenose da je Disciplinska i etička komisija FSS kaznila Kralja zbog komentarisanja suđenja posle 1. kola Superlige i klupskom saopštenju na račun arbitra Milana Mitića i njegovih saradnika.

U odluci Disciplinske komisije je naveden i deo sporne izjave Ivice Kralja.

– Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek, ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslednja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo. Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom… Znam da „papir“ ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek je upravo to. Taj nazovi čovek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno – rekao je tada Ivica Kralj.

Prijavu je podneo Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije, kog je Kralj žestoko napao posle meča sa TSC-om, dok je Partizan potom izdao saopštenje zbog kog su kažnjeni.

Suspenzija za Kralja znači da u narednih pola godine neće moći da daje izjave, sedi na klupi, ulazi u svlačionicu, potpisuje klupske odluke i slično.