Autor: Informer.rs

11.09.2023.

22:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Obradović čestitao Pešiću i košarkašima: Ogroman uspeh, preponosni smo!

Nažalost, košarkaši Srbije poraženi su u finalu Svetskog prvenstva, ali to nije promenilo celokupan utisak koji je četa Svetislava Pešića ostavila tokom nedavno završenog turnira. Orlovi su, uprkos svim problemima i mimo svih očekivanja, osvojili svetsko srebro čime su sve navijače učinili izuzetno ponosnim. 

Među njima je i bivši selektor naše reprezentacije, a danas trener Partizana - Željko Obradović koji je iskoristio priliku da čestita Srbiji na vicešampionskoj tituli na Svetskom prvenstvu. 

- Reprezentacija je napravila fantastičan rezultat. Igrali smo izvanrednu košarku, a bili smo i u finalu blizu pobede. Bilo je i zdravstvenih problema, kao što je rekao selektor Pešić na konferenciji za medije, a za koje niko nije znao. Treba im česitati na svemu, napravili su fantastičan rezultat. Mi smo ponosni kako su oni igrali i kako su se ponašali. Još jednom ponavljam, veliki uspeh - rekao je Obradović.

Za to vreme, Obradovićev Partizan odradio je posao na pripremnom turniru u Banjaluci. Crno-beli su pobedom nad CSKA iz Moskve došli do titule, a u narednim danima očekuje ih još nekoliko provera pre odlaska u Podgoricu gde će se održati Superkup ABA lige.