Autor: Informer.rs

13.09.2023.

22:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Španci oduševljeni Partizanom! U ratu se rodilo večno prijateljstvo

Crno-beli su ubedljivo pobedili sa 93:63, ali je meč bio u drugom planu, jer je sve bilo u znaku velikog prijateljstva između srpskog i španskog kluba koje traje već 31 godinu.

Podsećanja radi, naša zemlja je 1992. godine bila pod sankcijama, pa je Partizan sve domaće mečeve igrao na terenu Fuenlabrade, a iste sezone klub iz Humske osvojio je evropsku titulu.

Informer

Bakljada "grobara" na Tašmajdanu

"Parni valjak" je u čast tog prijateljstva organizovao večeras utakmicu na kojoj je oko 7.000 "grobara" priredilo spektakl o kojem će se mesecima pričati. Gosti iz predgrađa Madrida dočekani su uz vatromet, transparente, ovacije i bakljadom oko celog stadiona. 

Ovakva atmosfera oduševila je i ugledni španski portal "Marku", koji je posvetio veliku pažnju duelu u Beogradu. 

"Sport obično daje ljudske i dragocene priče koje se rađaju iz ničega i traju tokom vremena, uzrokujući da protok vremena učini da priča poprimi veću vrednost i lepotu. Teško je zamisliti da se nešto lepo rodilo kao posledica rata, bratimljenja dva grada razdvojena 2.640 kilometara, Beograda i Fuenlabrade. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igra u Fuenlabradi, a na kraju je pokorio Evropu. 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili večno prijateljstvo", navodi španska Marka.