14.09.2023.

09:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Amer pokrenuo lavinu! Svet se klanja "grobarima" (VIDEO)

Meč odigran pod otvorenim nebom obilovao je atraktivnim potezima, viđen je sjajan ambijent, a navijanje i bakljada ostavili su košarkaški svet bez teksta.

Poznati američki novinar Harison Vind, koji je u Srbiji popularan zbog toga što prati Denver i što je zbog Nikole Jokića dolazio u Sombor, okačio je snimak sa meča Partizana i Fuenlabrade i pokrenuo lavinu komentara.

Objavio je Vind trenutak kada bivši igrač Denvera Pi Džej Doužer krade loptu i zakucava na oduševljenje svih, a ljubitelji košarke su se utrkivali ko će pre da prokomentariše, naravno u superlativu.

„Koliko je ovo ludo i divlje, voleo bih da sam tamo“.

„Vau, atmosfera je neverovatna“ - samo su neki od komentara.

Mnogi su u noći za nama objavljivali prelepe scene iz prestonice Srbije i još jednom su navijači i igrači Partizana blistali od ponosa.

Dva kluba imaju prijateljsku vezu još 1992. godine, kada je naša zemlja bila pod sankcijama zbog čega su crno-beli kao domaćini svoje utakmice tadašnjeg elitnog takmičenja igrali u hali kluba iz predgrađa Madrida.

Španski "As" piše da morate da pogledate meč Partizana i Fuenlabrade, jer je atmosfera bila "brutalna", a "Marka" je odmah posle meča oduševljeno izvestila o meču u Beogradu.

"Od nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lepo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu. 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio španski tim kako bi proslavili večno prijateljstvo" - navela je "Marka".