Autor: Informer.rs

16.09.2023.

19:02

Foto: Starsportphoto©

Sport

Duljaj pred Radnik: Ljubomoran sam na košarkaše, derbi je daleko...

Fudbaleri Partizana sutra nastavljaju svoj superligaški put pošto ih u Humskoj očekuje duel protiv Radnika. Tribine će, verovatno, ponovo biti prazne o čemu je govorio trener crno-belih Igor Duljaj i dotakao se da je fudbalerima potrebna podrška kakvu su tokom nedelje dobili izabranici Željka Obradovića protiv Funelabrada ne stadionu Tašmajdan. 

- Malo sam ljubomoran na košarkaše, voleo bih da je takva atmosfera kod nas na stadionu. Na nama je to da zaslužimo. Znam da vole naše igrače, njihova podrška im je neophodna - poručio je Duljaj. 

Partizan nakon šest kola ima utakmicu manje od konkurenata za vrh tabele, a ukoliko ostvare pobedu u zaostalom meču crno-beli će "sesti" na čelo tabele. 

- Partizan i tradicija nalažu da se uvek borite za prvo mesto, bez obzira na tim i trenera. Za neke smo možda iznenađenje u ovih prvih pet kola, imali smo težak raspored, utakmice gde smo se vraćali iz mrtvih. Čak i ta utakmica protiv IMT-a je pokazala da ekipa ima karakter. Najlepša slika je posle postignutog gola Nikolića. Posle toga smo otrčali do navijača. Ovim putem ih pozivam - dodao je strateg crno-belih. 

Nakon utakmice sa Radnikom u Humskoj na programu je i večiti derbi, ipak, Igor Duljaj ističe da je utakmica protiv Crvene zvezde daleko. 

- Derbi je još daleko. Sada je na redu sutrašnja utakmica. Najvažnija nam je ta protiv Surdulice! Imali smo pauzu koja nam je prijala. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo. Igramo protiv tima koji nas je prošle godine pobedio na našem terenu sa 2:1. Organizovani su pozadi, primili su samo dva gola. Malo ih postižu, ali ih malo i daju. Očekujem izuzetno tešku utakmicu u kontekstu da ako ne probijemo bedem na vreme, da će to otići u suprotnom pravcu - podvukao je Duljaj.