Autor: Informer.rs

20.09.2023.

20:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan pao u Morači! Kapusta junak Studentskog centra!

Četa Željka Obradovića će ovogodišnji lov na trofeje započeti upravo večeras, okršajem sa domaćim Studentskim centrom. Ukoliko trijumfuju, crno- beli će u svoju vitrinu dodati jubilarni 50. trofej.

Informer

 

Partizan je do borbe za prvi trofej u novoj takmičarskoj godini došao nakon pobeda protiv Mege 89:78 i Igokeom 91:84. Podsećamo, "večiti" rival, Crvena zvezda ne učestvuje na ovom takmičenju, pa tako Srbija ima samo tri predstavnika - Megu, FMP i Partizan.

Sa druge strane, pomalo iznenađujuće, put do finala Studentskom centru trasirali su trijumfi nad FMP-om 93:75 i Budućnosti 69:63.

Studentski centar - Partizan (25:22, 17:18, 21:26) 83:81

Dvorana: Sportski centar Morača, Podgorica

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Jaramaz, Panter, Naneli, Doužer, Kaminski, Koprivica, Anđušić, Smailagić, Trifunović.

Studentski centar: Bogavac, Pavlićević, Vučeljić, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Dokins, Drobnjak, Drežnjak, Kamenjaš, Kapusta, Mirković.

KRAJ

40. minut - Kaminski nije pogodio nakon akcije iz auta i SC Derbi osvaja prvi trofej u istoriji kluba u ABA takmičenju! 

40. minut - AU! Kakav pogodak Borne Kapuste za tri preko ruke Kaminskog. Imao je Partizan napad, ali nije pogodio Doužer i onda se nekadašnji bek Cibone pobrinuo za hladan tuš.

40. minut - Zasrljao je Avramović, a kaznio je Dokins pogotkom sa poludistance za samo jedan poen prednosti Partizana. 81:80

39. minut - Odlično se snalazi Dokins i poentira, a Partizan po drugi put ima velike teškoće u organizaciji napada štp je primoralo Obradovića da u igru vrati Pantera i Kaminskog.

38. minut - Prvi poeni iz igre za Aleksu Avramovića, a Partizan odlazi na +8!

37. minut - Sjajnom odbranom Doužer primorava Dokinsa na faul u napadu, što je četvrti lični prekršaj sjajnog Amerikanca.

36. minut - Zakucava Kenan Kamenjaš i smanjuje na 77:73, ali stiže brz odgovor sjajnog Zeka Ledeja, koji stiže do 11 poena.

35. minut - Odlična leđna tehnika Smailagića i poeni za nekadašnjeg košarkaša Golden Stejt Voriorsa - 77:71 za Partizan.

33. minut - Puni koš domaćih Kevin Panter. Beleži 23 poen i ubedljivo je najefikasniji na ovom susretu. Sa druge strane, lep posao Vučelića i laki poeni.

32. minut - Ne staje sa dobrim predstavljanjem "grobarima" Pidžej Doužer. Pogodio je bivši saigrač Nikole Jokića uz faul i iskoristio dodatno slobodno bacanje.

31. minut - Prvi poeni u poslednjoj deonici pripadaju SC-u. Laki poeni za Ivišića.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Evo i 21. poena Pantera. Odlično "odmotavanje" Kaminskog i sjajan pas bivšeg NBA igrača za Pantera koji cepa mrežicu za 66:63!

30. minut - Odličnu odbranu i ukradenu loptu Avramovića nagradio je Panter elegantnim završetkom na obruču! Ide kapiten Partizana na 18 postignutih poena.

29. minut - Istom merom uzvraća i Bogavac! Pogađa jednu, pa odmah zatim i drugu trojku kojom vraća svoj tim u vođstvo.

28. minut - Ponovo je precizan Kaminski. Isključivo se poeni postižu izvan linije za tri poena u ovim momentima. Šest poena za nekadašnjeg studenta Viskonsina. 59:55

26. minut - Ubacuje 16. poen Kevin Panter, što ga čini najefikasnijim na meču. Za SC najraspoloženiji je Dokins sa 14.

26. minut - Pogađa i Frenk Kaminski za tri poena i time pokazuje navijačima jedan od najjačih segmenata svoje igre u napadu.

25. minut - Borna Kapusta prekida 12-3 seriju gostiju iz Beograda. Precizan je bio za tri poena i tako nastavio dobar procenat SC-a iz te udaljenosti.

23. minut - Pogađa i Doužer za tri! 

21. minut - Nastavlja Naneli u stilu Berona Dejvisa sa pogocima sa niskog posta. Nerešeno je 45:45.

21. minut - Drugo poluvreme otvara Drežnjak promašajem za tri, dok sa druge strane Kevin Panter pogađa izvan linije 6,75.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

20. minut - Novi poeni vidno raspoloženog Nanelija, koji ima devet poena za Partizan. Nije pogodio Drobnjak poslednji šut u prvom poluvremenu, odlazi se na pauzu sa dva poena prednosti domaćina.

Informer

Džejms Naneli

19. minut - Fantastična odbrana Partizana krunisana je trojkom Džejmsa Nanelija. Prilaze crno-beli na samo -2! 40:38

17. minut - Sjajnom odbranom Doužera dolazi Partizan do lakih poena u kontri. Zakucavanjem Koprivice, Žakelj traži minut odmora! 40:35

17. minut - Napokon poeni za Partizan. Snašao se Avramović i dodao loptu Doužeru koji je pogodio za tri poena.

16. minut - Nastavlja da rešeta Dokins. 14 poena za beka Studentskog centra, zove Obradović novi tajm-aut.

Informer

15. minut - Već je dvocifren Obri Dokins, ubacio je 11 poen, ali je izvrnuo zglob. Međutim, ubrzo se pridiže i nastavlja susret.

14. minut - Sjajni Dokins će imati tri slobodna bacanja. Neoprezan je bio Ledej, a nekadašnji košarkaš Burse pogađa sva tri bacanja. 33:28

13. minut - Panter pogađa za tri na asistenciju Avramovića! Tajm-aut zove Andrej Žakelj 30:27!

12. minut - Ušao je, na opšte oduševljenje navijača, jedan od junaka srebrnih košarkaša Srbije, Aleksa Avramović.

12. minut - Ne ide šut crno-bele. Samo 1/9 za tri poena. Uspeva Danilo Anđušić da pogodi uz faul i tako malo prodrma saigrače.

11. minut - Nastavlja Hadžibegović sjajan šut za tri crnogorske ekipe. Šutiraju tri od sedam pa je primoran Obradović da zatraži tajm-aut na samom startu druge četvrtine.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Poslednji poeni u prvoj četvrtini odlaze SC-u. Odličnim prodorom Drobnjaka, domaćini odlaze na prvu pauzu pri vođstvu 25:22.

8. minut - Vraća Džejms Naneli Partizan u vođstvo! 20:19.

7. minut - Nakon pogotka Bogavca za tri, Alen Smailagić je pogodio oba slobodna bacanja.

6. minut - Upisuje se u strelce i sjajni Zek Ledej sa linije za slobodna bacanja. Prve izmene pravi Obradović. Ušli su Jaramaz i Smailagić, a iz igre izašli Kaminski i Trifunović.

6. minut - Nova trojka za SC. Precizan je pri isteku napada bio Drežnjak. 16:12

5. minut - Obri Dokins najavljuje dobro veče. Već šest poena za nekadašnjeg NBA potencijala. Prvi koš na susretu postigao je i Kenan Kamenjaš.

4. minut - Razmenjuju trojke Mirković i Ledej, obe ekipe raspoložene na početku!

3. minut - Kevin Panter nakon pogotka Pavlićevića vraća na nerešenih 6:6.

Informer

2. minut - Nove poene za Partizan beleži i drugi "novajlija" u redovima regionalnog šampiona, Frenk Kaminski.

1. minut - Prvi poeni na meču nakon odličnog prodora Doužera, uzvratio je Dokins istom merom.

20.57 - Shodno očekivanjima, igrači Partizana su dočekani ovacijama, a posebno je "eksplodirala" dvorana ulaskom Željka Obradovića.

20.54 - Košarkaši su izašli na teren i počeli sa zagrevanjem, a ubrzo nas očekuje i sudijsko podbacivanje.

20.26 - Treće mesto na ovom turniru zauzela je ekipa Budućnosti, koja je savladala Igokeu rezultatom 79:68.

20.20 - Dobro veče i dobro došli na lajv prenos finala ABA Superkupa između Studentskog centra i Partizana!

UŽIVO: 20.15-