Autor: Informer.rs

22.09.2023.

19:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kraj: Partizan savladao Železničar (VIDEO)

Nakon više od godinu i po dana Partizan je na tabeli Superlige Srbije kolo završio ispred Crvene zvezde, a izabranici Igora Duljaja večeras bi mogli na prvo mesto. Ko bi rekao da će tako biti nakon užasnog starta sezone i debakla u dvomeču protiv Nordsjelanda koji je razmrdao crno-bele. 

Partizan šansu za to ima u Pančevu pošto će se u okviru osmog kola Superlige Srbije sastati sa novopečenim članom elitnog društva - Železničarom. 

ŽELEZNIČAR - PARTIZAN   1:2 (1:1)

Strelci: Đorđević 32p - Saldanja 27, Zahid 82
Gradski stadion Pančevo   Sudija: Ostraćanin Stanko

Železničar: Stanković - Hajdin, Stanković, Lakićević, Pantelić (od 66. Kovačević)- Krajišnik (od 73. Trifunović), Đorđević - Grgić (od 73. Knežević), Pavlov, Purtić (od 83. Kosa) - Romanić. 

Partizan: Jovanović - Antić, Ilić, Marković, Stojković - Belić, Kanute (od 60. Zahid) - Severina (od 60. Nikolić), Natho (od 73. Menig), Kalulu - Saldanja (od 95. Filipović). 

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

KRAJ! 

90+5 - Poslednja izmena Duljaja i to defanzivna, Filipović menja Saldanju. 

90. minut - Igraće se još osam minuta u drugom poluvremenu! 

89. minut - Velika šansa za Pančevce, pobegao je Veljko Trifunoviću štoperima Partizana, imao dobru priliku za udarac, ali je gađao pored gola...

85. minut - Moraju domaći da napadnu u finišu meča, ali se Partizan sada sjajno brani. 

82. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Zahid postiže novi gol u crno-belom dresu, sjajna asistencija Nemanje Nikolića - 1:2!

81. minut - Sevnula je kontra Partizana preko Meniga, seče to "pametnim" faulom Stefan Purtić koji se tom prilikom, nažalost, povredio. 

77. minut - Pokušavaju crno-beli, ali bez uspeha. Ponovo je pas u dubinu poslao Kristijan Belić, lak je to posao za Stankovića. 

73. minut - Nova izmena u taboru Partizana, Natha na terenu menja Kvinsi Menig. 

69. minut - Ponovo prete crno-beli, sada je Zahid gađao, ali Aleksandar Stanković sjajno reaguje. Sve žešći pritisak Partizana u Pančevu, žele izabranici Igora Duljaja pobedu pred večiti derbi koji je na programu u sredu. 

65. minut - Još jedan dobar nalet Partizana, sada je Kalulu bio sebičan, ljuti se zbog toga Natho, propala je prilika za crno-bele. 

60. minut - Dvostruka izmena Duljaja, umesto Kanutea i Severine na terenu su Nemanja Nikolić i Zahid. 

Informer

 

59. minut - Opasnost po gol Jovanovića, pokušao je Grgić, ali dobro reaguje golman Partizana. Na drugoj strani odmah prete crno-beli, od svega samo korner. 

55. minut - Prekid u Pančevu zbog pirotehnike... 

53. minut - Uspešno odoleva Železničar napadima Partizana, a povremeno iz kontre pokušavaju da ugroze gol Aleksandra Jovanovića. 

48. minut - Odmah šansa za crno-bele, bio je Natko u dobroj poziciji, ali mu je lopta bila na levoj nozi, od svega samo korner za Partizan. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nema promena. 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu. 

40. minut - Opsada pančevačkog gola... Napada Partizan svih silama kako bi do kraja prvog poluvremena došao do vođstva, ali izabranici Aleksandra Linte uspevaju da odole. 

36. minut - Nastavlja Partizan da pristiska poslednju liniju Pančevaca, veliku borbu vode Saladanja i Stanković, štoper Železničara za sada uspešniji. 

32. minut - GOOOOOOOOOOOL! Odmah uzvraća Železničar, Aleksandar Đorđević matirao je Jovanovića sa bele tačke i poravnao rezultat - 1:1!

30. minut - Eskrepsna reakcija Železničara! Imaće domaćin penal u 30. minutu pošto je u kaznenom prostoru nakon slobodnog udarca pao Vojislav Stanković. 

27. minut - GOOOOOOOOOOOL! Partizan vodi u Pančevu, Kalulu je iznudio korner, Natho je izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku bio je Mateus Saldanja - 0:1!

24. minut - Dobio je Ksander Severina loptu u prostor, pokušao da konkretizuje šansu, ali nije uspeo da uputi udarac te je propala još jedna šansa za goste.

20. minut - Zanemeli su na klupi Partizana nakon što se na povredu požalio Bibras Natho, na sreću crno-belih Izraelac nastavlja meč. 

18. minut - Uzvraća Železničar istom merom, ponovo je Stefan Hajdin prošao lako pored Aranđela Stojkovića, gađao Pavlova u srcu kaznenog prostora, ali na vreme reaguje Svetozar Marković, ostaje 0:0. 

Informer

 

16. minut - Dobar presing Partizana, Mateus Saldanja je ukrao loptu u kaznenom prostoru, mogao da šutira, ali je rešio da proigra Kalulua koji je izblokiran. Najbolja šansa u dosadašnjem delu meča...

13. minut - Pokušaj Kristijana Belića da pronađe saigrača u srcu kaznenog prostora, lak je to posao za golmana Železničara Stankovića.

9. minut - Totalna ofanziva Partizana od starta meča, imaju crno-beli posed lopte, obleću oko kaznenog prostora domaćina, ali bez uspeha - 0:0!

5. minut - Preti i Železničar, pokazao je domaćin da želi nadigravanje sa crno-belima, Stefan Hajdin je nakon prodora uspeo da iznudi korner za svoj sastav, ali loš udarac iz ugla. 

3. minut - Odmah dobar nalet Partizana, Mateus Saldanja je prošao po desnoj strani, pokušao da proigra Alda Kalulua, lopta odlazi u gol-aut. 

1. minut - Utakmica je počela! 

19:05 - Dobro došli na lajv prenos osmog kola Superlige Srbije između Železničara i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!