Autor: Informer.rs

22.09.2023.

22:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan preživeo Železničar i spreman čeka derbi! (VIDEO)

Nije blistao Partizan večeras, ali pišu se tri boda i to svega pet dana pred derbi! Crno-beli su večeras kao gosti savladali Železničar u Pančevu sa 2:1 (1:1) u okviru 8. kola Superlige i tako vezali šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu Srbije!

Informer

Ekipi iz Humske trijumf su doneli Mateus Saldanja u 27. i Gajas Zahid u 82. minutu, dok je strelac jedinog gola za domaći tim bio Aleksandar Đorđević iz jedanaesterca u 31. minutu. Partizan tako u odličnom raspoloženju dočekuje 171. večiti derbi, koji je naredne srede na programu u Humskoj.

S pravom su se u taboru Partizana plašili današnjeg gostovanja, jer, iako su daleko kvalitetniji od dojučerašnjeg drugoligaša, malo je falilo da ostanu bez tri boda. Tim Igora Duljaja dominirao je tokom čitavog susreta, imao je brojne šanse da ranije reši pitanje pobednika, a na kraju je to uspeo i to preko novajlije Gajasa Zahida, koji je svojim drugim golom u sezoni uspeo da crno-belima donese šesti trijumf u sedam utakmica na startu Superlige.

Nije, ipak, delovalo da će nekadašnji šampion države proći kroz dramu u Pančevu. Do prednosti su došli u 27. minutu, kada je najbolji strelac tima Mateus Saldanja postigao još jedan gol, njegov šesti u ligi. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije dosuđen je penal za Pančevce, a precizan je bio Aleksandar Đorđević.

Partizan je nakon toga napadao, pokušavao, imao prilike, ali strepeo je za konačan ishod sve do poslednjih desetak minuta. Onda su akciju napravili rezervisti Nemanja Nikolić i junak meča Gajas Zahid, za vrlo bitan trijumf crno-belih i to samo nekoliko dana pred derbi sa Zvezdom.