Autor: Informer.rs

01.10.2023.

18:56

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizan je lider Superlige! Kalulu slomio Napredak (VIDEO+FOTO)

Vratili su se fudbaleri Partizana na čelo Superlige! Izabranici Igora Duljaja uspeli su večeras da slave na stadionu "Pod Bagdalom" u 10. kolu domaćeg prvenstva, čime su iskoristili remi TSC-a protiv Mladosti u Lučanima (1:1) i tako zaseli na lidersku poziciju.

Bio je ovo ujedno i peti uzastopni trijumf "parnog valjka", koji je tako potvrdio da je u dobroj formi, a ujedno i prvi meč jo[ od 6. avgusta na kojem odbrana nije kapitulirala u šampionatu.

Nije bilo lako crno-belima da slome otpor Napretka, koji se opredelio za defanzivniju varijantu, sa željom da Beograđanima zapreti iz kontranapada. I već u uvodnim trenucima Milan Bojović je šutirao glavom, ali nije uspeo da nadmudri Aleksandra Jovanovića.

Od tog momenta gosti su sve vreme imali inicijativu, napadali, stvarali, ali i promašivali izgledne šanse. Ruku na srce, ni stanje terena u Kruševcu nije išlo na ruku akterima, pogotovo Partizanu.

Ispromašivao se Aldo Kalulu, njegova borbenost i želja nisu bili sporni, ali prosto je neverovatno kako je u 11. minutu usamljen i sa bukvalno tri-četiri metra prebacio loptu preko gola.

Imao je Francuz potom još dve izgledne prilike, ali je golman domaćih Vladimir Savić u tim momentima blistao. Osramotio se potom i Kvinsi Menig, koji je u dva navrata iz izglednih pozicija očajno šutirao, posle čega je Savić uspeo da zaustavi i dobar šut Aranđela Stojkovića.

Hvatali su se navijači Partizana u tim momentima za glavu, verovatno su im kroz glavu prolazile i slike iz prethodne sezone, kada su njihovi ljubimci često bili kažnjavani za promašaje. Međutim, kada su svi očekivali odlazak na pauzu, usledilo je vođstvo "parnog valjka".

Posle gužve u kaznenom prostoru Belić je centrirao, a Kalulu napokon zahvatio loptu kako treba i postigao prvenac za klub iz Humske.

Nema sumnje da je vođstvo itekako olakšalo posao crno-belima u nastavku utakmice. Mogao je Saldanja već na startu drugog poluvremena da reši sve dileme, odlično se okrenuo Brazilac i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je zatresao stativu.

Kalulu je u 74. minutu ponovo slabo reagovao, kada je bio sam ispred Savića, ali je ponovo poslao loptu na tribine. Ipak, inicijativa se isplatila samo 60 sekundi kasnije, pošto je Stefan Jovanović nespretno reagovao i skrenuo loptu u sopstvenu mrežu, čime je i postavio konačnih 2:0.