Autor: Informer.rs

02.10.2023.

18:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kraj: Partizan savladao Mornar na startu ABA lige!

Izuzetno zanimljiva sezona ABA lige je iza nas, a nova koja je počela pre nekoliko dana preti da bude još zanimljivija. Makar kada govorimo o rivalstvu Crvene zvezde i Partizana. Četa Duška Ivanovića pobedom je otvorila regionalno takmičenje, a šansu da to ponovi Partizan će imati već danas. 

Crno-beli u Areni dočekuju Mornar iz Bara u derbiju prvog kola, a obe ekipe su i pre ovog meča imali oficijalne utakmice. Ni Partizan, a ni Mornar nisu oduševili. Četa Željka Obradovića poražena je u finalu Superkupa ABA lige, dok su Barani doživeli neuspeh u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. 

Protekle sezone, Partizan je u oba navrata vrlo ubedljivo pobedio tim Mornara.

PARTIZAN - MORNAR  110:78 (34:21, 23:20, 22:20, 29:17)

Beogradska Arena, Beograd   Sudije: Tomislav Hordov, Krunoslav Peić, Gordan Terlević

Partizan: Vukčević, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski.

Mornar: Džonson, Starovlah, Kovačević, Mevijen, Miković, Voler, Gavrilović, Jovanović, Vranješ, Marej, Radetić, Bojkins. 

UŽIVO:

Četvrta četvrtina: 

KRAJ!

40. minut - Nesportski faul Mareja, na liniji penala bio je siguran Ognjen Jaramaz, lopta ostaje u posedu Partizana - 108:75!

39. minut - Dve trojke vezuje Džonson i smanjuje prednost crno-belih, ali je pitanje pobednika davno rešeno - 106:75!

38. minut - 5:0 serija Anđušića koji upisuje 21 poen večeras, a potom uz ovacije napušta parket. Sjajna predstava Partizana - 104:69!

37. minut - Trojku sada pogađa i Frenk Kaminski, na drugoj strani i dobra odbrana centra Partizana i nagrada za Vukčevića u kontri - 99:69!

36. minut - Vraća trojku Džonson, na drugoj strani greška Ognjena Jaramaza - 93:69!

35. minut - Siguran je Kaminski sa linije penala, a na drugoj pogađa Aleks Gavrilović. Ipak, prednost crno-belih uvećava Danilo Anđušić novom trojkom - 93:66!

34. minut - Tajm-aut trenera Mornara Mihaila Pavićevića, potom će na liniju penala Frenk Kaminski. 

33. minut - Razbija Anđušić monotoniju u četvrtoj četvrtini svojom novom trojkom večeras - 86:64!

32. minut - Deluje da je sve gotovo u Areni, navijači su se "ugasili", a ni na parketu nije ništa zanimljivije...

Informer

 

31. minut - Na jednoj strani laki poeni Ponitke, na drugoj uzvraća Milija Miković - 83:63!

Treća četvrtina: 

30. minut - Tačku na treću četvrtinu, a verovatno i meč, stavlja Kevin Panter lakim poenima sa linije penala - 81:61!

29. minut - Novi poeni za Partizan u tranziciji, ponovo je Smailagić bio prvi u kontri, ali je fauliran pa će na liniju penala - 79:61!

28. minut - Marej krade loptu Doužeru i pogađa na drugoj strani, ali sa linije penala istom merom uzvraća Alen Smailagić - 77:61!

27. minut - Prekida Tristan Vukčević seriju Mornara, potom i laki poeni za Doužera u tranziciji - 76:59!

26. minut - Raspucane obe ekipe u trećoj deonici, pravi revolveraški obračun na obe strane parketa - 72:59

25. minut - Trifunović pogađa za tri poena nakon lepe asistencije Pi Džej Doužera, vraća to Maksim Kovačević na drugoj strani - 66:50!

Informer

 

24. minut - Prvi put na parketu je i kapiten Partizana - Kevin Panter koji se ekspresno upisuje u listu strelaca, prethodno je za tri poena pogodio Kovačević - 65:47!

23. minut - Dobra reakcija crno-belih i serija koju prave Pi Džej Doužer i Balša Koprivica - 63:44. 

22. minut - Nekoliko grešaka crno-belih i odmah reaguje tajm-autom Željko Obradović. 

21. minut - Naivan faul Koprivice koji na liniju penala šalje Maksima Kovačevića, šuter Mornara pogađa sva tri bacanja - 59:44. 

Druga četvrtina: 

20. minut - AVRAMOVIIIIIIĆ! Spektakularan potez srpskog reprezentativca koji pogađa uz faul, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 57:40!

19. minut - Lep potez Avramovića u kontri, plejmejker je nesebično proigrao Danila Anđušića koji lako poentira - 54:39. 

Informer

 

19. minut - Novi tajm-aut za Barane nakon trojke koju pogađa Aleksa Avramović, raste prednost Partizana u finišu prvog poluvremena - 52:39. 

18. minut - Razigrao se Tristan Vukčević, sada srpski košarkaš pogađa za tri poena u tranziciji, crno-beli ponovo imaju deset poena razlike - 49:39!

17. minut - Dobar potez Milića Starovlaha koji pogađa pod košem, ali vraća to na drugoj strani odmah Alen Smailagić - 46:37!

17. minut - Sada serija Partizana, poentira Džejms Naneli, sada tajm-autom reaguje Mihailo Pavićević - 44:35!

16. minut - Auuuuu! Spektakularno zakucavanje Tristana Vukčevića, stavio je krilni centar Partizana "na poster" Radetića - 42:35!

15. minut - Trojka za Mareja, potom i ukradena lopta, ali kontru Barana faulom seče Mateuš Ponitka, vraća se na parket Džejms Naneli - 40:35!

15. minut - Novi laki poeni za Mornar, ovoga puta nakon auta, lako pogađa pod košem Radetić, ali vraća Mateuš Ponitka na drugoj strani nakon ofanzivnog skoka - 38:32!

14. minut - Seče seriju Mornara Aleksa Avramović. Srpski reprezentativac pogađa nakon prodora - 38:30. 

14. minut - Nastavlja se dobra serija Mornara, poene upisuju Miković i Jovanović, Barani na samo "minus šest"  - 36:30!

13. minut - Još jedna trojka, sada pogađa Milić Starovlah i Mornar je na jednocifrenom zaostatku, odmah tajm-aut zove Željko Obradović - 36:27!

Informer

 

12. minut - Serija promašaja na obe strane koju prekida Frenk Kaminski nakon ofanzivnog skoka - 36:24.  

11. minut - Džamal Džonson pogađa za tri poena na startu drugog perioda, nešto bolja igra Mornara - 34:24. 

Prva četvrtina:

10. minut - Tri poena za Mavijena u finišu prve deonice, uspeva šuter Mornara da ublaži prednost Partizana - 34:21. 

10. minut - Trojka za Mateuša Ponitku iz ugla, na drugoj strani dobra odbrana Partizana i odmah poeni u tranziciji za Tristana Vukčevića koji će imati i dodatno slobodno bacanje - 34:18. 

9. minut - Prve poene na zvaničnim mečevima za crno-bele beleži Pi-Džej Doužer koji je bio siguran sa linije penala - 30:18!

8. minut - Vezuje Smailagić tri poena i donosi crno-belima dvocifrenu prednost. Na terenu su prvi put večeras Kaminski i Ponitka - 28:18. 

7. minut - Ukradena lopta za Mareja, odmah je u kontri Voler koji lako poentira, na drugoj strani ekspresno poentira Alen Smailagić - 25:16. 

6. minut - Dobra reakcija Barana posle tajm-auta, pogađa Vranješ nakon prodora, ali vraća to Danilo Anđušić - 23:14. 

Informer

 

6. minut - Vezuje Danilo Anđušić dve trojke i donosi crno-belima prvu osetniju prednost posle samo pet minuta, odmah reaguje Pavićević tajm-autom - 20:12.

5. minut - Lepa kombinacija Nanelija i Koprivice, centar Partizana pogađa pod košem, na drugoj strani nova trojka za Maksima Kovačevića - 14:12. 

4. minut - Dominira Naneli na obe strane parketa, Amerikanac je nakon defanzivnog skoka povukao kontru i pogodio uz faul. Ipak, još jedan promašaj crno-belih sa linije penala - 12:9. 

4. minut - Sjajan potez Balše Koprivice u tranziciji koji pogađa uz faul Vranješa, ali ne koristi dodatno bacanje - 10:9, Partizan po prvi put vodi večeras. 

3. minut - Raspoloežn je Gavrilović na startu meča, centar Mornara pogađa za dva poena uz faul Alena Smailagića, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani dva od dva sa linije penala beleži Naneli - 8:9!

3. minut - Revolveraški obračun u Areni za sada, trojku pogađa i Ognjen Jaramaz - 6:6.

2. minut - Vraća trojku Džejms Naneli iz tranzicije, svemu je prethodila loša reakcija Volera u napadu, ali vraća to Aleksa Gavrilović - 3:6. 

1. minut - Maksim Kovačević pogađa za tri poena preko ruke Danila Anđušića, na drugoj strani srpski reprezentativac ne pogađa preko šutera Mornara - 0:3.

1. minut - Utakmica počinje, prvi napad na meču za crno-bele, ali loptu u aut baca Džejms Naneli. 

U startnoj petorci Partizana su Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Alen Smailagić i Balša Koprivica. Sa druge strane Pavićević je izabrao Vranješa, Volera, Mareja, Gavrilovića i Kovačevića. 

18:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola ABA lige između Partizana i Mornara. Sve detalja sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!