Autor: Informer.rs

03.10.2023.

13:00

Foto: FK Partizan

Sport

Partizan kreće u Ligi šampiona! Oni su budućnost Humske

Crno-beli su pre dolaska u Krajovu na meč protiv Univerzitetee prespavali u Donjem Milanovcu u ponedeljak, da bi u utorak nastavili putovanje i održali prvi zvaničan trening na terenima u sklopu stadiona "Ion Oblemenco".

Na put je krenulo 23 igrača, a trener Stojaković kaže da je privilegija predstavljati svoju zemlju na tako važnom takmičenju.

- Kolo u Omladinskoj ligi Srbije smo završili pobedom nad ekipom Radničkog 1923, u utakmici koju smo igrali u četvrtak u Kragujevcu, da bismo nakon dana odmora odmah krenuli sa pripremama i video analizama utakmice koju igramo sa ekipom Univerzitatea Krajova. Takođe smo i uputili dečake u ono što ih čeka, od samog mesta, stadiona, pa do specifičnosti vezanih za tim. Lepo je, zaista, kada imaš privilegiju da predstavljaš svoju klub i svoju zemlju u inostranstvu, posebno u najelitnijem takmičenju kada je reč o omladinskoj selekciji - jasan je Stojaković.

On kaže da su igrači samo donekle svesni značaja nastupanja u elitnom takmičenju.

- Dimenzija terena na stadionu u poređenju sa terenom u Humskoj i na "Teleoptiku" je ista. Ali, ono što će sigurno imati prevagu je sama atmosfera koja će vladati tog dana i na samom stadionu. Spremali smo ih za to, ali sam siguran da će sve intenzivnije doživeti na samoj utakmici - dodaje trener.

Zadnji vezni mladog tima Partizana Dimitrije Janković želi sa voljenim timom da ispiše istoriju.

napadač- Ilija Bitrićević.

- Probaćemo da ispišemo istoriju i, pre svega, da odigramo jednu dobru utakmicu. Analizirali smo protivnika i nadamo se da će sve biti kako treba - kaže Janković.