Autor: Informer.rs

03.10.2023.

20:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Obradović zagrmeo: Spremni smo za Makabi!

Pobedom je Partizan otvorio novu sezonu, crno-beli su pred svojim navijačima savladali Mornar na startu ABA lige. Vremena za slavlje nema budući da četa Željka Obradovića u četvrtak gostuje Makabiju u prvom kolu Evrolige. Tim povodom iskusni stručnjak pojavio se pred medijima uoči puta u Tel-Aviv. 

- Zna se kakva je atmosfera u Tel-Avivu, fenomenalnu podršku imaju igrači Makabija. Mnogo je važnije to što smo prostudirali način nakoji igra rival, vodi ih isti trener, imaju neke promene u rosteru, ali je način sličan. Mnogo tranzicijie, forsiraju kontru, energija kod ofanzivnog skoka, tu moramo da budemo koncentrisani, da im ne dozvolimo drugu i treću priliku. Igraju jedan na jedan, specifični napadi, sve smo to prošli... Videćemo kako će izgledati čitava utakmica - rekao je Željko Obradović. 

Interesovalo je novinare da li bi Obradović voleo da na startu Evrolige ima nešto "lakši posao" u odnosu na gostovanje Makabiju. Ipak, trener Partizana smatra da je to potpuno nebitno. 

- Kako god da je pre ili kasnije igramo protiv svih. Makabi je prvi, spremili smo se najbolje što možemo u ovom momentu, idemo da igramo maksimalno, odigramo dobru utakmicu i vidimo gde smo i šta smo. Ima sitnih problema u timu, ali to neće uticati da ekipa bude kompletna - dodao je strateg crno-belih.