Autor: Informer.rs

04.10.2023.

15:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Crno- beli stigli u Tel Aviv, samo jedan igrač nedostaje!

Crno- beli su u dobrom raspoloženju doputovali u Izrael i sa puno optimizma ulaze u meč sa Makabijem.

Prema proceni kladionica, Makabi je blagi favorit sa kvotom na pobedu "ponosa" Izraela od 1,57, dok je koeficijent na trijumf gostiju iz Beograda 1,84.

Međutim, poprilično će otežati posao Odedu Katašu činjenica da neće moći da računa na najboljeg strelca ekipe, Vejda Boldvina, koji je van stroja zbog povrede leđa.

Prema poslednjim informacijama iz Izraela, nastup centra Džoša Niboa takođe je pod znakom pitanja.

Sa druge strane, Željko Obradović na raspolaganju će imati sve igrače i moći će napokon da računa na kompletan sastav, za razliku od izraelskog kolege. Međutim, opredelio se da među putnike u Tel Aviv ne uvrsti i Tristana Vukčevića koji je ostao u Beogradu. Ovom prilikom će debitovati u Evropskoj košarci Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer, koji su na Stari kontinent stigli direktno iz NBA.

Informer

Zek Ledej i Frenk Kaminski

Poprilično uzbuđen zbog "vatrenog krštenja" je Kaminski.

Veoma sam uzbu|en zbog debija u Evroligi. Mnogo sam pri~ao sa igra~ima koji imaju iskustva u ovom takmi~enju kako bih se pripremio. Igrao sam neke velike utakmice u karijeri, ali Evroliga je nešto posebno. Svaki meč je bitan, svaka pobeda može biti presudna - rekao je nekadašnji student univerziteta Viskonsin.