Autor: Informer.rs

17.10.2023.

22:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizan želi još pojačanja, ali...

Partizan je večeras poražen od Barselone 92:83 u meču trećeg kola Evrolige.

- Čestitam Barseloni, odigrali su dobru utakmicu svih 40 minuta. Ključno je bila prvo poluvreme. Očigledno je, imali smo samo tri asistencije. Nismo dodavali loptu, a probali smo. Zahvaljujući ofanzivnim skokovima ponovo su došli do pobede. Oni su jedan od najboljih timova Evrope zasigurno - rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Ponovo je tema bila stanje na košarkaškom tržištu, istakao je trener Partizana da crno-beli gledaju opcije, ali da neće dovoditi po svaku cenu. 

- Nema tajne, mi želimo da dovedemo još jednog igrača, ali u ovom trenutku kakvo je stanje na tržištu, nema onoga što bi nama moglo da pomogne, to misle svi u klubu. Mi imamo obavezu prema navijačima da pokažemo kada dovodimo – zašto nekog dovodimo - objasnio je Obradović. 

Obradović je potom analizirao drugi deo meča.

- Reakcija je bila u drugom poluvremenu. Ekipa je probala sve da uradi. Ali, bila je situacija kada su imali i drugi i treći ofanzivni skok. U prvom poluvremenu nismo bili strpljivi u napadu. To je uvek poguban način. Barselona je igrala, prenosila brzo loptu, bila u ritmu i to je odlučilo utakmicu - dodao je Obradović.

Informer

 

On je otkrio i zašto na duelu sa Barselonom nije igrao Mateuš Ponitka.

- Ponitka je jutros odradio trening, ali je pred meč prijavio bol u ramenu, nije mogao da igra, pa neće sa nama putovati ni u Atinu na meč protiv Olimpijakosa, sutra će imati snimanje. Juče na treningu se povredio i Alen Smailagić koji je iskrenuo zglob, ali je želeo da pomogne ekipi i hvala mu na tome - dodao je Obradović i na kraju je uputio zahvalnost navijačima, kojih je večeras bilo 19.227.

- Fantastična atmosfera, hvala im na poverenju i podršci - istakao je Obradović.