Autor: Informer.rs

20.10.2023.

19:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Rutinska pobeda Partizana! Lider ubedljiv u Subotici (VIDEO)

Fudbaleri Partizana upisali su i devetu uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu.

Posle slabog prvog poluvremena, "parni valjak" je dodao gas u drugom delu i golovima Svetozara Markovića, Gajasa Zahida i Mateusa Saldanje ostvario novi trijumf, čime se učvrstio na prvom mestu na tabeli.

Spartak - Partizan 0:3 (0:0)

Strelci: Marković u 70, Zahid u 77, Saldanja u 81. minutu.

Grad: Subotica

Stadion: Gradski

Gledalaca: oko 6.500

Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac)

Žuti kartoni: Kanute, Natho, Stjepanović (Partizan)

SPARTAK (4-5-1): Vulić - Tanasijević (od 66. Prijović), Kerkez, Ćalasan, Vidaković - Bijelović, Todoroski (od 86. Jocić), Tošeski (od 81. Mijić), Đurasović, Stanojev (od 86 Stajković) - Ubiparip (od 81. Mudrinski).

Trener: Aleksandar Keržakov

PARTIZAN (4-3-3): Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Kanute (od 46. Nikolić), Belić, Natho (od 74. Šćekić) - Zahid, Kalulu (od 65. Severina), Saldanja (od 88. Baždar).

Trener: Igor Duljaj

UŽIVO:

KRAJ DRUGO POLUVREMENA

88. minut - Ljut je Kvinsi Menig što nije dobio priliku da uđe na teren. Kamera je uhvatila Holanđanina kako besni kod klupe za rezerve.

81. minut - GOOOL! "Parni valjak" će upisati i devetu uzastopnu pobedu. Sve dileme rešio je Saldanja. Bio je to mat u tri poteza. Belić do severine, koji je odlično pronašao Brazilca, a ovaj lukavo pogodio dalji ugao.

77. minut - GOOOL! Vode crno-beli sa 2:0. Ponovo je Zahid strelac i ponovo je Nikolić strelac. Sjajno se norveški reprezentativac ubacio iz drugog plana, prevario čuvara i sa desetak metara matirao golmana Spartaka.

74. minut - Mogao je Severina da stavi tačku na ovaj meč. Krenuo je u kontru, išao sam na golmana Vulića, ali je sebi dao prejak for i upropastio idealnu šansu.

70. minut - GOOOOL! Vodi Partizan. Natho je izveo korner s desne strane, Nikolić je glavom prebacio loptu na drugu stanu, a kapiten Svetozar Marković snažnim udarcem sa peterca pocepao mrežu Spartaka.

68. minut - Antić je centrirao u kazneni prostor, Zahid uspeo glavom da je prebaci na drugu stativu, ali je Stojković zakasnio.

61. minut - Zahid je centrirao s leve strane, Ilić je na drugoj stativi šutirao, pogodio stativu, ali mu se lopta ponovo odbila i završila u mreži. Međutim, VAR je reagovao, mladi štoper je igrao rukom i zbog toga je pogodak poništen.

59. minut - Najbolja prilika za Spartak. Toševski je ostavio dobru loptu za Todorovskog, on šutirao sa penala, ali je Jovanović odlično intervenisao.

Informer

 

58. minut - Probao je i Belić sa distance po zemlji. Lopta je otišla tik pored desne stative.

54. minut - Zapretili su Beograđani posle kornera, koji je izveo Natho. Antić je glavom loptu prebacio na drugu stativu, ali je Marković zakasnio da je ubaci u mrežu.

47. minut - Prvo je probao Saldanja, a potom je uzvratio Bjelović. Rezultat je i dalje 0:0.

46. minut - Prvu izmenu napravio je trener gostiju Igor Duljaj. Umesto veziste Frenka Kanutea na teren je ušao ofanzivac Nemanja Nikolić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Nova odbrana Vulića. Natho je "opalio" sa 20 metara, ali je čuvar mreže Spartaka izbacio loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.

42. minut - Brz kontranapad Spartaka, ali je odbrana crno-belih uspela da zaustavi Bjelovića u prodoru. Potom je Stanojev pokušao sa distance i bio neprecizan.

35. minut - Kakav šut Kanutea i najbolja prilika za "patni valjak"! Zahid je poslao povratnu, Senegalac "zategao" sa 22-23 metra, ali je stativa spasila Spartak. U nastavku akcije ponovo je Kanute pokušao i iznudio je korner.

28. minut - Nikako Partizan ne uspeva da poveže nekoliko dobrih pasova. Nijednom lider na tabeli nije ozbiljno zapretio Spartaku. S druge strane, ekipa Aleksandra Keržakova opredelila se za defanzivu i kontranapade.

Informer

 

23. minut - Kanute je zaradio žuti karton zbog prekršaja na 40 metara od gola. Posle kombinacije domaćih igrača, Ćalasan je poslao dobar pas, ali je lopta prošla krzo peterac Beograđana.

16. minut - Dobra prilika za Spartak posle prekida, Vidaković je bio najviši u skoku i šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

10. minut - Todorovski je probao sa desnog boka da iznenadi golmana Jovanovića, ali bez uspeha.

9. minut - Prvi šut u okvir gola. Pokušao je Natho sa distance, Vulić siguran.

7. minut - Posle kombinacije Natha i Kalulua izborili su crno-beli prvi korner, ali je odbrana Spartaka bila na nivou.

Informer

 

3. minut - Prvo uzbuđenje ispred gola domaćih. Antić je centrirao s leve strane, ali je golman Vulić dobro intervenisao.

1. minut - Utakmica u Subotici je počela.

19.52 Ove sezone Partizan je odigrao nerešeno samo sa TSC-om na startu prvenstva, a potom je redom dobijao Vojvodinu, niški Radnički, Javor, IMT, Radnik, Železničar, Napredak i Mladost iz Lučana. S druge strane, Subotičani su savladali IMT, Železničar, Vojvodinu, Voždovac i TSC, dok su gubili od Radnika, Crvene zvezde, Napretka, Mladosti i Čukaričkog.

19.30 Šef stručnog štaba Spartaka, Aleksandar Keržakov, uoči okršaja sa crno-belima:

- Svi savršeno znaju kakvog je kvaliteta naš rival i kakvi su njegovi igrači. Imali smo dovoljno vremena da ih analiziramo, ali jasno je da nas očekuje jedna teška i složena utakmica. Nadam se da ćemo pokazati dobru igru, kao i da će nas dočekati lepa atmosfera na stadionu.

Informer

 

19.21 Trener Partizana, Igor Duljaj, pred gostovanje na severu Bačke:

- Nema kombinovanja, jer je ovo najvažnija utakmica, prva sledeća je uvek najbitnija. Ništa drugo me ne interesuje, samo duel sa Spartakom. Pripremamo se kao i protiv Lučana. Igraju sa trojicom pozadi, oni su motivisani, a nadam se da će nam teren dozvoliti da igramo fudbal. Publika zaslužuje da vidi dobru predstavu, uz navijače koji će nam biti vetar u leđa i veliki štit.

19.12 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Spartaka i Partizana u Subotici.