Autor: Informer.rs

24.10.2023.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Šta se krije iza međusobnih optužbi u Humskoj! Vazura i Duljaj u sukobu od starta

Poslednji primer u nizu, kada je strateg "parnog valjka" posle pobede nad Spartakom javno otkrio da igrači ne primaju redovno plate i da nemaju novca za kiriju i hranu, a generalni direktor mu odgovorio da to nije istina, samo je kulminacija sukoba koji tinja već nekoliko meseci!

Počelo je u pauzi između dve sezone. Prošla sezona je bila jedna od najgorih u istoriji kluba iz Humske, promenjena su dva trenera, a Duljaj je jedini prihvatio da gasi požar.

Pomoć od Srne

Na kraju je ekipa završila prvenstvo na četvrtom mestu, a sudbina nekada sjajnog veziste na klupi bila je neizvesna.

- Čim se završila sezona, uprava je odlučila da potraži novog trenera. Toga je i Duljaj bio svestan. Pričao je Vazura s nekoliko kandidata, među njima je bilo i igračkih legendi, ali svi su odbili da preuzmu crno-bele. Na kraju je Igorov ostanak bio logično rešenje, ali u toj situaciji je on bio taj koji je postavio određene uslove. Lično je tražio i doveo dvojicu novih pomoćnika - Portugalca Bruna Fidalga i Italijana Valerija Zudasa, a potom je razgovarao i s novajlijama iz inostranstva - otkriva Informerov izvor blizak Humskoj.

Informer

Fudbaleri Partizana

Kada su počele pripreme, šef stručnog štaba "parnog valjka" počeo je da vrši pritisak na rukovodstvo kako su mu neophodna pojačanja i da na tome moraju mnogo brže i efikasnije da rade. On je s asistentima iz stručnog štaba skautirao, analizirao i odabrao igrače koje želi u timu, a ostalo je bilo na čelnicima. 

- Nije tajna da je većina stranaca, počev od Kanutea, preko Severine, do Zahida, prihvatila da dođe u Partizan isključivo zbog trenera. Imao je Duljaj u svemu tome i veliku pomoć Darija Srne, velikog prijatelja i bivšeg saigrača iz Šahtjora. Menadžer tima ukrajinskog velikana ima jake veze u evropskim klubovima, u kontaktima je s mnogobrojnim agentima, a rado je pristao da lično pomogne crno-belima i Igoru u pregovorima oko pojačanja. Na kraju je zbog razgovora oko finansija, koje je vodio Vazura, došlo do kašnjenja u dovođenju novajlija, zbog čega je i usledila rana eliminacija iz Evrope od Nordsjelanda - kaže naš izvor.

Disciplinski postupak 

Nije mladi stručnjak štedeo upravu ni kada je reč o odnosu s publikom. Poznato je da "grobari" zbog bojkota ne dolaze na južnu tribinu kada se utakmice igraju na stadionu u Humskoj, a jedini razlog je što Vazura i dalje vedri i oblači u Partizanu. Duljaj je komentarisao i visoke cene sezonskih ulaznica, apelovao da se navijačima vrati novac, a čak je između redova pomenuo da priče o njegovoj smeni posle ispadanja od Danaca nisu dolazile sa strane, već iz sopstvenih redova.

Da je na Topčiderskom brdu sve osim stanja u ekipi, dobrih partija i rezultata daleko od idealnog može se zaključiti i po tome što je generalni direktor poručio da Duljaj ne govori istinu i da Partizan nikome ne duguje pare. Takođe, Vazura je juče i najavio da će crno-beli pokrenuti disciplinski postupak zbog sukoba trenera Duljaj i fudbalera Kvinsija Meniga u finišu utakmice protiv Spartaka u Subotici.
- Nije tajna da bi jedan deo rukovodstva vrlo rado video leđa Duljaju. Međutim, svesni su da su na strani trenera dobri rezultati, sjajna atmosfera u timu i odličan odnos s navijačima, pa se zasad ne usuđuju na takav potez - zaključuje izvor Informera.

ŠTA JE MILOŠ VAZURA GOVORIO

  • Zaista ne znam zašto je Duljaj rekao da prvotimce izbacuju iz stanova, da nemaju deci da kupe mleko, kada to nikako nema veze s činjeničnim stanjem. 
  • Novajlijama se praktično ništa ne duguje. Pojačanja su u poslednja tri meseca inkasirala između 100.000 i 160.000 evra. Postoje dugovanja prema onima koji su bili u Partizanu i pre letnjeg prelaznog roka, od toga se ne beži, ali ona nisu takva da nekome ugrožavaju egzistenciju.
  • Proveravali smo stanarine svih igrača i nikome ne preti izbacivanje. Javnost mora da zna da prvotimci potpisuju ugovore sa stanodavcima, a da u sklopu ugovorne obaveze postoje sredstva namenjena baš za to. Klub ne plaća igračima kirije, oni to rade sami.