Autor: Informer.rs

26.10.2023.

12:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Kalulu otkrio: Nikolić mi mnogo pomaže, on poznaje sve rivale!

Ušao je Aldo Kalulu (27) u dobru formu i počeo da daje veliki doprinos uspesima Partizana. Tako je bilo i juče u odloženom meču 4. kola Superlige protiv Radničkog (4:0) kada je krilni ofanzivac probio bedem domaćih i u 34. minutu zatresao mrežu golmana Lekovića.

Tako je letnje pojačanje ujedno i trasiralo put "parnom valjku" put do desete uzastopne pobede u domaćem prvenstvu, u kojoj je dvostruki strelac bio Nemanja Nikolić, a golgetersku seriju nastavio i Mateus Saldanja.

Crno-beli su se tako učvrstili na čelu tabele, sada imaju sedam bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, ali ona ima i utakmicu manje. Vremena za odmor nema previše, već u nedelju u Humsku stiže Voždovac (18.30) u 13. kolu.

- Svesni smo da nijedan protivnik nije lak. Da budem iskren, pomalo osećamo i umor, ali zato ne sme da bude nikakvog opuštanja. Samo tako možemo da nastavimo sa pobedama. Zaista sam presrećan. Još jedna utakmica bez primljenog gola, moj pogodak i nastavak naše sjajne serije - kaže Kalulu.

Informer

Kalulu i Nikolić imaju sjajnu saradnju

Reprezentativac DR Kongo ne krije da ima odličnu saradnju sa kolegama iz napada, pogotovo Nemanjom Nikolićem, koji je prvi dotrčao sa klupe da mu čestita na golu.

- Taki je jedan od igrača sa kojima imam fenomenalan odnos. Pre meča mi je otkrio koje su slabe strane protivničke ekipe, poslušao sam ga i bez kalkulacija krenuo da zatresem mrežu - objašnjava Kalulu.

Bivši član Liona, Rena, Sošoa, Bazela i Svonsija smiruje euforiju i ističe jednostavan recept za nastavak sezone.

- Put do trofeja nije lak. Respektujemo svakog rivala, ali samo da nastavimo da igramo ovako i da budemo ono što jesmo - zaključuje Kalulu.