Autor: Informer.rs

31.10.2023.

16:00

Foto: EPA Images

Sport

Partizan još na čekanju... Italijani koče dolazak paklenog pojačanja!

Dobili su košarkaši Partizana dva večita derbija - ogroman razlog za slavlje u crno-belom taboru, ali tu nije kraj. U susret jučerašnjem duelu protiv Crvene zvezde objavljeno je da se šampion ABA lige dogovorio sa Brunom Kaboklom, a da će Brazilac potpisato dvogodišnji ugovor sa klubom iz Humske. 

Ipak, budući da je snažni centar sa NBA iskustvom pravio "probleme" ovog leta u izboru nove sredine, njegov angažman još uvek nije gotova stvar. Naime, kako prenosi poznati novinar Mateo Adreani, Kaboklo i Venecija trenutno pregovaraju o uslovima raskida saradnje kako bi Brazilac dobio odrešene ruke da zaigra za Partizan. 

"Bruno Kaboklo i Venecija traže način da raskinu ugovor, za sada rešenja nema, ali deluje da će ga biti. Partizan je još uvek zainteresovan i čeka, a Kabolko silno želi da igra u Evroligi", napisao je na Tviteru Mateo Andreani. 

Brazilac je prethodne sezone u tandemu sa Jagom Dos Santosom nastupao za Ulm i osvojio Bundesligu. U finišu takmičarske godine potpisao je ugovor sa Venecijom, ali se nakon dobrih igara na Mundobasketu predomilsio i rešio da pronađe bolji angažman. 

Kaboklo se nikada nije pojavio na pripremama Venecije već je sa izraelskim drugoligašem Makabi Rananom otišao na NBA turneju kako bi pokušao da pronađe vrata za povratak u najjaču košarkašku ligu. On je 2014. godine biran kao 20. pik od strane Toronto Raptorsa.