Autor: Informer.rs

01.11.2023.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Duljaj na Ubu meša karte! Belgijanac debituje za Partizan

Odlične partije iz Superlige, gde su vezali 11. pobeda zaredom, fudbaleri Partizana žele da nastave i na Ubu. Rival im je prvoligaš, tačnije klub koji vodi i pomaže proslavljeni srpski as Nemanja Matić, sada prvotimac francuskog Rena.

Trener "parnog valjka" Igor Duljaj upozorio je igrače da nikakvog opuštanja ne sme da bude, jer su utakmice u Kupu specifične i iznenađenja nisu retkost. Najbolji primer je upravo prošla sezona, kada je klub iz Humske na penale eliminisan u prvoj rundi, takođe od prvoligaša, Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Informer

Natan de Medina

Ono što je činjenica, crno-beli su sada u mnogo boljoj formi nego što su bili tada. Najefikasnija su ekipa u domaćem prvenstvu, ali i sa najmanjim brojem primljenih golova. Odbrana nije kapitulirala na poslednjih pet mečeva i tu seriju pokušaće da nastavi i na stadionu "Dragan Džajić".

Šef stručnog štaba sigurno će napraviti određene promene u timu, a jedna od njih biće upravo u defanzivnoj liniji. Najavljeno je da će poslednje pojačanje ovog leta, štoper Natan de Medina (26) konačno dobiti priliku da debituje i predstavi se navijačima Partizana.

Belgijanac je u finišu prelaznog roka stigao na Topčidersko brdo iz nemačkog Braunšvajga kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dve godine. Prethodno je bio član Anderlehta, Levena, Muskrona i Arminije Bilefeld.

Informer

Natan de Medina

U Partizan je došao nakon duge pauze, trebalo mu je vremena da uhvati ritam sa ekipom i dostigne određeni nivo fizičke spreme, što je više puta i Duljaj naglasio. Sada je došlo vreme da konačno dobije šansu i pokaže da li crno-beli na njega mogu da se oslone u budućnosti.

- De Medina će igrati protiv Jedinstva. Nije sto posto spreman, jer je odigrao samo prijateljsku utakmicu protiv OFK Beograda. Biće mu potrebno vreme da uđe u ritam, a za to su potrebni i mečevi, ne samo treninzi - objasnio je Duljaj.

Što se tiče ostatka igračkog kadra, izvesno je da će van stroja biti desni bek Aranđel Stojković i ofanzivac Aldo Kalulu, dok su neizvesna i krila Kvinsi Menig i Ksander Severina.

- Naravno da ne bežimo od uloge favorita, znamo šta nas očekuje. Bilo kakvo opuštanje ne da može, nego će dovesti do problema. Ono što sigurno znam je da u protokolu neće biti Stojković i Kalulu zbog povreda. Menig se požalio na temperaturu, Severina je takođe bio bolestan, kao i još neki igrači. Na teren ću poslati najjači sastav za koji smatram da energetski može da iznese meč - poručio je Duljaj.