02.11.2023.

14:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Da li znate kada je Partizan poslednji put imao "plus 6" u odnosu na Zvezdu?!

Remi fudbalera Crvene zvezde i TSC-a sinoć na "Marakani" (1:1), u odloženom meču 8. kola Superlige, silno je obradovao sve u taboru Partizana, kao i njegove navijače!

Crno-beli su se novim kiksom večitog rivala dodatno učvrstili na liderskoj poziciji, pa sada imaju šest bodova više od komšija, a na takav scenario na Topčiderskom brdu su dugo čekali.

Informer

Zvezda kiksnula protiv TSC-a

Verovali ili ne, prošlo je tačno devet godina otkako je "parni valjak" imao ovoliku prednost u odnosu na crveno-bele. Poslednji put to se desilo na polusezoni 2014/15. Trener Partizana u to vreme bio je Marko Nikolić, a u igračkom kadru Saša Ilić, Milan Lukač, Živko Živković, Miroslav Vulićević, Vladimir Volkov, Stefan Babović, Darko Brašanac, Nikola Ninković, Andrija Živković, Nikola Drinčić, Nemanja Kojić...

Tog decembra 2014. crno-beli su na zimsku pauzu otišli sa "plus šest", a potom su u martu 2015. promenili i trenera, pa je umesto Nikolića na klupu seo Zoran Kiza Milinković. Uspeo je iskusni stručnjak čak i da poveća razliku na 11 bodova, ali je na kraju titula završila u Humskoj sa "plus sedam".

Informer

Šampionski tim Partizana iz sezone 2014/15.

Narednu, a ujedno i poslednju šampionsku sezonu 2016/17. "parni valjak" je završio sa tri boda prednosti više od kluba iz Ljutice Bogdana. Pritom je u regularnom delu prvenstva Zvezda imala "plus šest", ali su joj se potom u plej-ofu desili porazi u "večitom derbiju" i od Voždovca, koji su potpuno preokrenuli situaciju.

Usledila je potpuna dominacija crveno-belih, a jedini koji je uspeo, bar na kratko, da joj ozbiljno zapreti bio je Aleksandar Stanojević u sezoni 2021/22. Imao je tada Partizan "plus pet" na zimskoj pauzi i nije na proleće uspeo da je sačuva i materijalizuje. Dogodio se poraz na "Marakani", potom su i pojedine sudijske greške učinile svoje, pa je u maju sa dva boda prednosti titula završila u rukama crveno-belih.

Ove sezone izabranici Igora Duljaja ne znaju za poraz u domaćem prvenstvu. Vezali su 11. uzastopnih pobeda, a jedina ekipa koja im je uzela bod je upravo aktuelni viceprvak TSC na premijeri sezone (3:3).

Informer

Duljaj doveo crno-bele na "plus šest"

Pored toga što su crno-beli ove jeseni u sjajnoj formi potvrđuje i podatak da na poslednjih pet utakmica nisu primili ni gol, a ujedno su najefikasniji tim u ligi (32), kao i onaj sa najboljom odbranom (10).

Naredni test i to nimalo lak, čeka ih već u narednoj rundi, protiv Novog Pazara u gostima (ponedeljak, 15.00). Taj duel će biti odigran pred praznim tribinama, zbog kazne FSS koju domaćin mora da odradi, ali svakako će ekipa koju predvode Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepović biti ozbiljan ispit za aktuelnog lidera.