Autor: Informer.rs

03.11.2023.

22:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizan pao posle trilera! Duško Ivanović slavio protiv crno-belih!

Pretplatio se Partizan na triler završnice... Deluje da crno-beli ove sezone ne mogu bez drame, a tako je bilo i večeras u Vitoriji. Nažalost, ishod nije onakav kakvim su se navijači šampiona ABA lige nadali. Tokom čitavog meča ofanzivni skok Baskonije mučio je četu Željka Obradovića, na kraju je to i koštalo beogradskog velikana. Čima Moneke je na sekund do kraja uhvatio ofanzivni skok, faulirao ga je Ognjen Jaramaz, ali krilni centar španskog kluba pogodio je oba bacanja i rešio pitanje pobednika - 84:83 (23:23, 25:19, 15:24, 21:17). 

Uspeli su crno-beli da se vrate u meč iako se u finišu raspucao Markus Hauard u tandemu sa Vanjom Marinkovićem. Nakon trojke Jaramaza i pogotka uz faul Džemjsa Nanelija delovalo je da će crno-beli upisati drugi vezani trijumf u Evroligi, ali se to nije dogodilo. Duško Ivanović uspeo je na svom povratničkom debiju da savlada beogradskog velikana i tako donese tek drugu pobedu Baskoniji u elitnom takmičenju ove sezone. 

Partizan je na pravi način otvorio meč, a istakao se Tristan Vukčević. Mladi košarkaš upisao je ovosezonski derbi u Evroligi i u prvoj deonici ubacio 11 koševa, bez promašaja iz igre. Dobru rolu pružio je i Uroš Trifunović, ali su se crno-beli ponovo mučili u skoku. 

Informer

 

Imali su crno-beli i prednost od šest poena, a onda su potpuno stali. Iskoristila je to Baskonija i na krilima raspoloženog Kodi Miler-Mekintajera uspela da preokrene do poluvremena. Bivši plej Partizana ubacio je osam poena i podelio sedam asistencija u prvom poluvremenu, pratili su ga Moneke i Sedekerskis pa je domaćin posle de četvrtine imao prednost od šest poena. 

Delovalo je na startu drugog poluvremena da Partizanu preti debakl. Kostar je kažnjavao Kaminskog i doneo devet razlike domaćinu, ali su se potom razigrali Danilo Anđušić i Ognjen Jaramaz. Ubacili su crno-beli četiri trojke u ovom kvartalu i zahvaljujući dobroj odbrani došli do preokreta. Ipak, tu prednost nisu uspeli da održe u završnici, meč je ponovo rešila jedna loša reakcija pod košem Partizana...

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čima Moneke sa 16 poena, pratili su ga Markus Hauard i Tadas Sedekerskis sa po 14, a Vanja Marinković ubacio je 12. Sjajnu rolu imao je Kodi Miler-Mekintajer sa devet koševa, osam skokova i osam asistencija. Sa druge strane, u taboru Partizana briljirao je Džejms Naneli sa 16, 13 je dodao VUkčević, a po 11 Ledej i Jaramaz.