Autor: Informer.rs

04.11.2023.

15:20

Foto: fss

Sport

Partizan ostaje bez još jednog bisera! Velikan ga odvodi za džabe!

Mladi ofanzivni vezista je sjajnim partijama u dresu mlađih kategorija Partizana, ali i kadetske reprezentacije Srbije skrenuo pažnju na sebe. Ozbiljno interesovanje za njega su u prethodnom periodu pokazali Real Madrid, Barselona, Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen i Ajaks, ali izgleda da je u toj trci na kraju ipak pobedio Milan.

Poznati italijanski novinar Mateo Moreto objavio je da će se Matija Popović u predstojećem prelaznom roku preseliti na "San Siro". I to pošto mu istekne saradnja sa klubom iz Humske, a to će se zvanično dogoditi 31. decembra 2023. godine.

"Ekskluzivno. Milan radi na potpisivanju ugovora sa Matijom Popovićem u Januaru. Srpskom biseru uskoro ističe saradnja sa Partizanom. Žele ga još i Real, Barsa, Dortmund, Leverkuzen i Ajaks, ali "roso-neri" su mu trenutno najbliži i najkonkretniji", napisao je Moreto na društvenim mrežama.

Očekivalo se letos da će momak rođen u Nemačkoj potpisati novi ugovor sa crno-belima, posle čega je bilo planirano da se priključi prvom timu i odradi pripreme u Sloveniji.

Međutim, nije se pojavio na prozivci i prvom treningu, posle čega je generalni direktor, Miloš Vazura, objasnio da je nastao problem u pregovorima.

- Matija je dete iz naše omladinske škole. Ovo nije klub koji će trpeti ucene nijednog oca i dok sam ja ovde, sigurno niko nećemo davati nikakve procente. Mogu da kažem da se radi o 50 odsto od dalje prodaje. Igrač je dobio ponudu od Partizana, koja je najveća u istoriji kada je u pitanju mladi igrač, jer mislimo da je veliki talenat. Nemamo nikakav odgovor, to je to. Ako ne potpiše, želim mu sve najbolje u životu - rekao je tada Vazura.

I ukoliko se zaista dogodi da Popović potpiše za Milan, ponoviće se istorija, a to u slučaju "parnog valjka", nije retkost. Bilo je još primera iz prošlosti kada su veliki talenti odlazili iz Humske besplatno ili za siću, a da nisu pošteno ni ostavili trag u seniorskom pogonu.

Informer

 

Navijači se sigurno dobro sećaju situacija sa Miralemom Sulejmanijem i Matijom Nastasićem, koji nisu dobili pravu priliku, a kasnije su napravili sjajne karijere. Tu spada čak i Dušan Vlahović, koji je samo jednu sezonu, i to kao rezervista, odigrao za prvi tim. Potom je prodat Fiorentini za milion evra, a danas vredi 70 miliona i jedan je od najboljih svetskih golgetera.

Nije isključeno da tako bude i sa Matijom, pogotovo ako u Milanu budu pažljivo radili na njegovom razvoju. On je visok čak 193 centimetra, najviše mu odgovara pozicija iza napadača, a svrstan je i među 60 najvećih talenata u izboru uglednog engleskog lista "Gardijan".

Tagovi: