Autor: Informer.rs

05.11.2023.

18:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Siloviti Partizan demolirao Split! Crno-beli igrali na "srpski pogon"

Nažalost, niz dobrih rezultata košarkaši Partizana prekinuli su u petak porazom od Baskonije u šestom kolu Evrolige. Nije Željko Obradović imao mnogo vremena da poradi na greškama budući da su iz Vitorije crveno-beli odmah otišli put Splita na meč u okviru ABA lige.

Tradicija je obećavala neizvestan meč u Splitu, ali od toga nije bilo ništa. Izabranici Željka Obradovića rutinski su savladali rivala sa 76:53, najviše zahvaljujući šuterskoj rapsodiji u finišu prvog poluvremena. 

Crno-beli su tokom prve dve četvrtine ubacili devet poena, sjajan je bio, baš kao i protiv Baskonije, Uroš Trifunović, a pratili su ga Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević. Upravo je trojac napravio osetnu prednost pre odlaska na odmor kada je Partizan imao 15 koševa prednosti - 44:29. 

Informer

 

Daleko od toga da se Split predavao, imao je domaćin dobar nalet početkom drugog perioda kada su na krilima Tonka Vuka uspeli da istope prednost crno-belih, ali je to bilo sve od čete Slavena Rimca večeras. 

Crno-beli su na startu drugog poluvremena dali gas i rešili pitanje pobednika kroz nekoliko minuta. Raspucao se u tom periodu i Pi-Džej Doužer koji je bio van ritma na startu meča, a Partizan je na startu poslednjeg kvartala imao 22 koša prednosti. 

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Uroš Trifunović sa 13 poena, Vukčević je dodao 11, a Balša Koprivica osam. Sa druge strane, Funderburk je ubacio 12, a Vuko 11.