Autor: Informer.rs

08.11.2023.

15:32

Foto: AP/Photo

Sport

Obradović: Kaboklo je igrač koji će mnogo pomoći Partizanu! (VIDEO)

Sjajni Brazilac biće u sastavu crno-belih protiv gostiju iz Turske, a danas je odradio i prvi trening sa novim timom.

Iskusni stručnjak Željko Obradović, ističe da je već evidentno da se radi o igraču koji će mnogo doprineti igri njegovog tima u budućnosti.

Informer

Željko Obradović

- Bruno je odradio prvi trening i tu je započeta priča sa njim. Reč je o igraču koji će mnogo pomoći Partizanu. Kako će njegovo privikavanje na novi sistem ići videćemo na treninzima - rekao je trofejni trener.

U nastavku se dotakao Fenerbahčea i ukazao na mnoge opasnosti koje prete od narednog protivnika. Iako će gosti u Arenu stići bez Marka Gudurića, Nika Kalatesa, Dajšona Pjera i Sertača Šanlija, Obradović ne želi da dopusti opuštanje svojim igračima.

- Fener je ekipa igra izvanredno ove sezone. Često igraju u kombinovanim sastavima, zato što svi dobro šutiraju za tri poena. Mnogo šutiraju i pogađaju šuteve za tri i na to ćemo posebno obratiti pažnju. Imaju veliki broj dobrih igrača u rosteru, tako da svaki nedostatak mogu da popune. Opasni su i bez četvorice košarkaša. Mi ćemo ponovo biti bez Mateuša Ponjitka i Kevina Pantera - objasnio je Obradović.

Da će u odbrani biti ključ ove utakmice svestan je Pidžej Doužer. Partizanov Amerikanac je istakao da će napad funkcionisati samo ako bude začet dobrom odbranom. 

- Fener ima snažan tim koji odlično igra zajedno. Poseduju veliku poentersku moć i mnogo će nam zavisiti od naše odbrane. Napad će biti u redu samo ako odbrana bude pratila. Nema veze što dolaze bez četvorice, mi ćemo pristupiti utakmici kao da su u najjačem sastavu - rekao je Doužer.

Informer

Pi Džej Doužer i Obradović zadovoljni Kaboklom

Zatim je prokomentarisao novog saigrača i složio se sa trenerom da je Kaboklo tip igrača koji će mnogo značiti crno-belima.

-Bruno je sjajan igrač. Imao sam prilike da igram par puta protiv njega u Sjedinjenim Američkim Državama i znam da može mnogo toga i u napadu i odbrani. Nesumnjivo će nam biti od velike koristi - rekao je Partizanov Amerikanac.