Autor: Informer.rs

08.11.2023.

16:51

Foto: FK Partizan

Sport

Omladinci Partizana pali u Moldaviji! Šerif ponovo koban po crno-bele!

Najavljivali su omladinci Partizana novi uspeh, posle dobrih partija i eliminacije rumunske Univerzitatee očekivalo se da će nastaviti s pozitivnim rezultatima na evropskoj sceni, ali ništa od toga nije viđeno danas u Moldaviji.

Izabranici Nenada Stojakovića nisu bili na svom nivou, dok je domaćin bio izuzetno motivisan i već u uvodnim trenucima utakmice praktično rešio pitanje pobednika. Iskoristio je smušenost u odbrani Beograđana i u razmaku od devetog do 16. minuta igrači Šerifa uspeli su dva puta da savladaju golmana Radulaškog.

ŠERIF - PARTIZAN 2:0 (2:0)

Strelci: Botan u 9. i Đinari u 16. minutu

Grad: Tiraspolj

Stadion: Mala Šerif Arena

Gledalaca: oko 500

Sudija: Kasper Sjoberg (Švedska)

Žuti kartoni: Jatko (Šerif), Dragojević, Jovanović, Stjepanović (Partizan)

Crveni karton: Jevremović u 90+7. minutu

ŠERIF (4-3-3): Dumenko - Gresluk, Gutu, Đinari, Jatko - Kostin, Sandeči (od 64. Čirnat), Kovalči (od 84. Hagiu) - Pleskan (od 90. Draćuk), Botan (od 90. Burka), Guspit.

Trener: Andreji Kornenkov

PARTIZAN (4-2-3-1): Radulaški - Roganović, Stjepanović, Petrović, Ćelić - Janković, Dragojević (od 46. Jovanović) - Jevremović, Alilović, Mirčetić - Ugrešić (od 86. Tadić).

Trener: Nenad Stojaković

Prvo se napadač Botan jako dobro snašao posle jedne dubinske lopte i zatresao mrežu, da bi potom i Đinari uspeo da se upiše u listu strelaca. Možda je i na vidljiv nedostatak energije, borbenosti i koncentracije kod crno-belih uticao i dug put do Tiraspolja, ali svakako su napravili previše grešaka za ovaj nivo takmičenja.

Informer

 

Moldavci su se posle vođstva odlučili na defanzivu, stali su u blok, a Partizan to nikako je uspeo da probije. Imao je inicijativu, veći posed lopte, više udaraca upućenih ka golu rivala, ali uzalud.

Najbolju priliku propustio je Janko Jevremović u 74. minutu, kada mu je golman Deumenko odbranio šut. Da sve bude još gore, upravo je povremeni prvotimac izgubljen za revanš, pošto je u nadoknadi vremena dobio crveni karton.

"Parni valjak" će 28. novembra na svom stadionu imati priliku da nadoknadi ovaj poraz i eventualno izbori plasman u 3. kolo, koje mu garantuje i proleće u Evropi.