Autor: Informer.rs

09.11.2023.

14:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Menig ušao u Partizanov "klub 100", nedostaju samo trofeji!

Nema mnogo stranaca koji su uspeli da upišu trocifren broj mečeva za Partizan, a Kvinsi Menig (28) jedan je od onih koji već spadaju među starosedeoce u Humskoj.

Stigao je krilni ofanzivac u tabor "parnog valjka" u septembru 2021. godine, baš kada je na klupu seo i Aleksandar Stanojević umesto Save Miloševića. U međuvremenu je promenio trojicu trenera, dva puta sa crno-belima izborio proleće u Ligi konferencija, bio akter velikih pobeda u Evropi, ali ono što nedostaje su - trofeji.

Čeka Holanđanin na to da se raduje nekom peharu, a s obzirom da izabranici Igora Duljaja ove sezone igraju sjajno i da su lideri na tabeli, veruje da napkon može da prekine i taj post.

- Samo treba da nastavimo ovim putem. Prvi smo, ali još ništa nismo uradili. Moramo da budemo fokusirani, spremni, bez euforije i da idemo meč po meč. Na kraju ćemo videti rezultat - kaže Menig.

Informer

 

Nekadašnji učenik Ajaksove škole ne krije da je srećan i zadovoljan životom u Beogradu.

- Svi su se, od prvog trenutka i do dan danas, trudili da se osećam kao kod kuće i to je bilo i ostalo tako. Bilo je naravno i uspona i padova, ali smo uvek bili zajedno. Beograd je lep grad. Volim Holandiju i to je moj dom, ali ovde su me svi prihvatili. Volim i vašu hranu, posebno meso, a često odem u restoran "Durmitor" - otkriva Menig.

Bivši član Nanta, Oldama, Cvolea i Tventea dosad je ostvario učinak od 22 gola i isto toliko asistencija. U prethodne tri sezone bilo je odličnih, ali i onih manje dobrih mečeva koje pamti.

- Nisam pratio statistiku, ali je sjajno što sam odigrao toliko utakmica za Partizan. Rekli su mi da su se ranijih godina upisali u "klub 100" i mnogi igrači koji sada nisu u timu, a koji su mnogo uradili za klub. Lep je osećaj, moram priznati. Što se tiče utakmica, za mene su najteže bile one protiv Fejnorda i Nordsjelanda, dok kao najlepše pamtim duele sa praškom Spartom i Sabahom. To su bile neverovatne pobede - objašnjava Menig.

Informer

 

On dodaje i da ekipi mnogo znači velika podrška navijača, pogotovo na gostovanjima ove sezone.

- Apsolutno. I podrška treba da bude veća svakog dana, jer treba da održimo ovaj kontinuitet. Mislim da su i navijači toga svesni i ne sumnjam da će nas podržati. Voleo bih da su svakim danom, u sve većem broju na stadionu - zaključuje Menig.