Autor: Informer.rs

09.11.2023.

17:54

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kraj: Partizan savladao Fenerbahče!

Ekipa crno-belih još uvek nije kompletna, tako će na megdan turskom predstavniku izaći bez kapitena Kevina Pantera i Mateuša Ponjitke. 

Što se gostiju tiče, kod njih je ambulanta još ispunjenija košarkašima koji neće biti na raspolaganju Dimitrisu Itudisu. Iz sastava Fenera izostaće Marko Gudurić, Nik Kalates, Sertač Šanli i Dejšon Pjer. Partizan je trenutno na učinku od dve pobede i četiri poraza, dok su crno-žuti poraženi samo jednom, a trijumfovali su u pet navrata.

Duel će posebno biti u centru pažnju zbog prvog nastupa Jama Madara u Areni od njegovog odlaska iz Partizana. 

PARTIZAN - FENERBAHČE  85:84 (23:27, 24:29, 16:13, 22:15)

Beogradska Arena. 

Gledalaca: 20.000

Sudije: Karlos Peruga, Marćin Kovalski i Tomas Bisuel

Partizan: Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Pidžej Doužer, Frenk Kaminski, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Tristan Vukčević, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović.

Fenerbahče: Sehmus Hazer, Skoti Vilbekin, Melih Mahmutoglu, Tajler Dorsi, Jam Madar, Metečan Birsen, Najdžel Hejs Dejvis, Tarik Biberović, Hamza Mestoglu, Nejtan Sestina, Džonatan Motli, Jorgos Papajanis.

UŽIVO:

40. minut - KRAAAAAAAAJ! Pobeda Partizana nakon drame, promašio je Tajler Dorsi za tri poena - 85:84!

40. minut - Au... Kakav kiks Kaminskog, američkom centru lopta ispada pod košem, pet sekundi za Fener da dođe do pobede. 

40. minut - Dobra odbrana Partizana, ponovo je Anđušić sjajno reagovao i iznudio faul gostiju. Siguran je srpski košarkaš sa linije penala, crno-beli imaju +3, ali će sada dva bacanja imati Skoti Vilbekin i pogađa oba - 85:84. Tajm-aut Obradovića do kraja je ostalo sedam sekundi...

40. minut - PREOKRET PARTIZANA! Sjajna reakcija Anđušića u odbrani, ukrao je šuter crno-belih čistu loptu, a onda savršeno proigrao Smailagića koji zakucava - 83:82! Novi tajm-aut za klupu Fenera...

40. minut - KAMINSKI! Zakucava centar Partizana nakon sjajnog dodavanja Doužera, poen prednosti za Fenerbahče, sada minut predaha traži Dimitris Itudis, do kraja je ostalo manje od minut - 81:82!

39. minut - Stao je Partizan napadački, koristi to Skoti Vilbekin i uvećava prednost Fenera - 79:82! Tajm-aut za Željka Obradovića, do kraja je ostalo 1:19. 

38. minut - Pukla je odbrana Partizana, koristi to Dorsi i pogađa nakon prodora. Na drugoj strani promašaj Ledeja, imaće šansu košarkaši Fenera da uvećaju svoju prednost - 79:80!

38. minut - Serija promašaja na obe strane, prvo je Dorsi bio neprecizan u kontri, a potom se obrukao Mateuš Ponitka, nema promene rezultata. 

37. minut - KAMINSKIIIIIIIIII! Partizan vodi, deveti poen za snažnog centra u poslednjoj četvrtini - 79:78! Tajm-autom reaguje Dimitris Itudis! 

36. minut - Drama... Partizan je potpuno istopio prednost, imao napad za vođstvo, ali promašaj Doužera. U međuvremenu peti faul zaradio je Motli i za njega je ovaj meč završen - 75:75!

Informer

 

35. minut - Kaminski nastavlja svoj niz u poslednjem kvartalu, ali na drugoj strani ekspresno uzvraća DŽonatan Motli - 73:75!

34. minut - Spektakularan potez Anđušića! Srpski reprezentativac promešao je odbranu turskog velikana i onda u padu pogodio preko Motlija, vraćaju se crno-beli na dva poena zaostatka pošto je prethodno upravo Motli bio precizan - 71:73!

33. minut - Nemaju rešenja košarkaši Fenera za Kaminskog od kako je van parketa Motli! Ponovo je Amerikanac napao Papajanisa i upisao nova dva poena - 69:71!

32. minut - Smanjuje zaostatak Frenk Kaminski pošto je bio polovičan sa linije penala, ali na drugoj strani seriju Partizana prekida Jorgos Papajanis - 67:71!

31. minut - DOUŽEEEEEER! Cepa mrežicu Amerikanac na startu četvrte deonice, na drugoj strani dobra odbrana Partizana, imaće šansu crno-beli da dodatno smanje zaostatak - 66:69!

30. minut - Ponovo taj ofanzivni skok... Hejs Dejvis kupi promašaj Papajanisa i ići će na liniju penala nakon faula Anđušića. Pogađa Amerikanac oba slobodna bacanja na isteku trećeg kvartala - 63:69!

Informer

 

29. minut - ANĐUŠIIIIIIĆ! Trojka u finišu treće četvrtine, Partizan je na samo 4 poena zaostatka. 

27. minut - Alen Smailagić postaje drugi dvocifreni, uz Nanelija sa 11 poena.

26. minut - Siguran je Naneli sa linije za slobodna bacanja. Sa druge strane Dorsi ne pogađa.

26. minut - Tehnička greška treneru Itudisu zbog prigovora sudijama.

25. minut - Dva skoka u napadu Partizana i laki poeni Zeka Ledeja! Atmosfera u Areni ponovo u fazi usijanja!

24. minut - Fantastičan potez Smailagića i poeni preko visokog Papajanisa - 63:51 za Fener.

23. minut - Diže se publika na noge zbog Motlijevog faula u napadu! Ovo je sjajnom Amerikancu već četvrti faul.

22. minut - Nastavlja se serija Fenera, posle prodora loptu u koš polaže Džonatan Motli, odmah mora da reaguje Željko Obradović - 47:61!

21. minut - Loš početak treće četvrtine za Partizan, trojku pogađa Tajler Dorsi i vraća dvocifrenu prednost Fenerbahčeu - 47:59!

POLUVREME

20. minut - BRAVO! Odličan prodor Jaramaza i laka dva poena za nekadašnjeg beka Bajerna. Kraj prvog poluvremena!

20. minut - Siguran je sva tri puta Trifunović. Sa druge strane Dorsi upisuje 12. poen. 

20. minut - Loš faul Tarika Biberovića na šutu Trifunovića za tri poena, primorava Itudisa da zatraži tajm-aut.

19. minut - Trifunoviiić! Jako bitna trojka krila Partizana.

18. minut -  Neverovatno prvo poluvreme Najdžela Hejsa Dejvisa. Amerikanac u redovima Fenera ima ubačenih 19 poena, a još nije odigrano 20 minuta.

17. minut - Pogodak Kaminskog brzo poništava Hazer pogotkom za tri poena. Dobra rola Nanelija i nova dva poena za najefikasnijeg igrača Partizana u dosadašnjem toku Evrolige.

16. minut - Dva tima razmenjuju poene sa linije za slobodna bacanja. Prvo je Vukčević pogodio tri, da bi i Vilbekin bio stopostotan sa svoja dva pokušaja.

Informer

Stegla se odbrana oba tima

15. minut - Nastavljaju se odlične role Smailagića i Vukčevića. Mladi igrači na unutrašnjim pozicijama se za sada čine kao najraspoloženiji u crno-belom dresu.

14. minut - ETO JE! Napokon uzvraća Partizan trojkom i to preko Tristana Vukčevića.

13. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija gostiju. Ovoga puta precizan je bio Skoti Vilbekin. 29:39.

12. minut - Odlične minute ponovo najavljuje Tristan Vukčević. Nekadašnji igrač Reala je poentirao samo što je kročio na parket. Potvrđuje pogotak i Smailagić preciznim napadom i rešenjem sa poludistance.

11. minut - Visoki Papajanis pogađa trojku i tako otvara drugu četvrtinu. Na drugoj strani, Avramović poentira na obruču.

DRUGA ČETVRTINA

11. minut - Neverovatan je šut igrača Fenera. Gosti iz Turske imaju impresivnih šest pogodaka iz devet pokušaja izvan linije od 6,75 metara.

10. minut - SMAILAGIIIIĆ, Pogađa iz daljine i smanjuje razliku na -6. Isti igrač pogađa uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine!

9. minut - Napokon poeni za Partizan. Precizan je bio Avramović za tri, ali opet loša odbrana i lako zakucavanje Papajanisa.

9. minut - Nastavlja se loša serija Partizana. Prvo je Doužer promašio šut preko ruke, a zatim je napravio faul uz koji je poentirao Hejs Dejvis.

8. minut - Nova izgubljena lopta crno-belih rezultira lakim zakucavanjem Džonatana Motlija...

7. minut - Minutom odmora reaguje i Željko Obradović, nezadovoljan igrom svog tima.

6. minut - Lakim poenima iz kontre Šestina dovodi Fener u prvo vođstvo - 17:15.

5. minut - Ređaju se koševi kao na traci. Trojku Nanelija anulirao je Dorsi. Seriju nastavlja Jaramaz sa još jednim pogotkom za tri poena, pa je Dimitris Itudis prinuđen da zatraži tajm-aut.

4. minut - Iz igre jedan na jedan uzvratio je Doužer, samo da bi Dorsi opet poravnao rezultat na 7:7.

Informer

Tajler Dorsi

4. minut - Tajler Dorsi dobro otvara meč, što nikako nije dobro za domaće. Pogodio je Amerikanac za tri poena.

3. minut - Nejt Šestina po drugi put promašuje iako je ostao sam, a zatim pravi i faul.

2. minut - Prvi poeni za tursku ekipu dolaze preko Džonatana Motlija.

2. minut - Džejms Naneli pogađa uz prekršaj i pogađa dodatno slobodno bacanje za 5:0.

1. minut - Odličan početak za Partizan, pogotkom Frenka Kaminskom otpočeo je duel. Fener nije uspeo da uzvrati preko Motlija.

1. minut - Nakon fantastične uvertire koju su navijači priredili uz tradicionalnu pesmu "Da volim crno-bele", otpočeo je dugo očekivani meč u Beogradu.

PRVA ČETVRTINA

20:08 - Oba tima su izašla na zagrevanje, a navijači Partizana su najavili dugo i mukotrpno veče za Jama Madara.

19:44 - Igrači dveju ekipa u dobrom raspoloženju iščekuju početak meča. Džejms Naneli u razgovoru sa nekadašnjim saigračem Melihom Mahmutogluom.

Informer

19:37 - Poljski reprezentativac se zagrevao pred početak meča i najavio brz povratak na parket.

19:32 - Uprkos očekivanjima, najnovije pojačanje crno-belih, Bruno Kaboklo neće biti u protokolu za ovu utakmicu.

Informer

Sastavi dva tima

19:31 - Doček Jama Madara u Areni.

19:21 - Izuzetne mere opreza i veliki broj radnika obezbeđenja danas je zadužen za utakmicu. Na svakom ulazu formirani su redovi zbog rigorozne kontrole svih gledalaca i novinara.

19:18 - Dobrodošli na prenos uživo duela između Partizana i Fenerbahčea!