Autor: Informer.rs

12.11.2023.

10:56

Foto: Starsportphoto

Sport

Preminuo legendarni fudbaler Partizana

Vest je potvrdio klub iz Humske i izrazio saučešće porodici i prijateljima posle tragičnog događaja. Druga tužna vest u samo dva dana, pošto je u subotu preminuo još jedan bivši igrač Ilija Mitrić.

"Sa žalom smo primili vest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član 'Partizanovih beba' i legendarni napadač najbolje generacije Partizana Mustafa Hasanagić", navodi se u objavi kluba.

Informer

Hasanagić je bio član čuvene generacije koja je igrala u finalu Kupa Evropskih šampiona 11. maja 1966. godine. Postigao je gol za pobedu u polufinalu protiv Mančester junajteda u Beogradu (2:0) i bio jedan od najzaslužnijih za prolaz u finale. Meč za trofej igrao se na stadionu "Hejsel" u Briselu pred više od 55.000 gledalaca. Partizan je poveo protiv Reala golom Vasovića u 55. minutu, ali su Amanasio i Serena režirali preokret i doneli Madriđanima trofej.

Mustafa je u dresu Partizana odigrao 337 mečeva i dao 355 golova, jedan je od retkih igrača koji je dao više golova nego što je odigrao utakmica. Postigao je 112 golova na prvenstvenim utakmicama, 21 na internacionalnim, 190 na prijateljskim mečevima.

Za reprezentaciju Jugoslavije, Hasanagić je odigrao pet utakmica. Debi je imao 7. novembra 1965. godine na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Norveške (1:1) u Beogradu.