Autor: Informer.rs

12.11.2023.

15:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Duljaj je još daleko od Stanoja! Može li da veže 17 pobeda?!

 

Crno-beli su posle početnih 3:3 protiv TSC-a u prvom kolu Superlige Srbije vezali čak 12 pobeda, a poslednju su ostvarili protiv Novog Pazara u gostima (1:0)! Seriju će pokušati da nastavi večeras od 19 časova (Arena 1 premijum) u derbiju kola protiv Čukaričkog u Humskoj, mada će imati velikih problema sa izborom golmana.


Neke pobede su izvojevane uz mnogo muke, posle preokreta, a neke su bile ubedljive i gotovo s pola gasa. A tako siguran Partizan nismo gledali odavno.

Informer


Još od perioda kad je "parnim valjkom" upravljao Aleksandar Stanojević u prvoj godini drugog mandana na Topčiderskom brdu. Povratnik na klupu crno-belih mučio se da postavi stvari na svoje mesto, da njegova ekipa izdrži igranje na dva fronta (u Superligi i Ligi konferencija), a da se to ne odrazi na rezultat. Tačnije, da ne ispadne iz šampionske trke pre prvog snega.


Stanojevićeva mašina proradila je krajem oktobra 2020. i krenula u strahovit niz pobeda. Sve je počelo od Mačve i pobede 2:0, golovima Bibrasa Natha i Lazara Markovića, a koja je usledila posle remija sa Crvenom zvezdom (1:1) i poraza od Radničkog u Nišu (1:0). 


Odahnuli su tada u Humskoj, a nisu ni slutili da je to bio početak "nečeg velikog". Usledilo je još 16 pobeda u nizu u Superligi Srbije. Padali su Spartak u Subotici (2:1), Proleter u Beogradu (1:0), TSC u gostima (4:0), Čukarički u Humskoj (1:0), Voždovac "na krovu" (2:0), pa Mladost (4:0) na Topčiderskom brdu i Partizan je sačuvao "plus pet" u odnosu na Crvenu zvezdu na polusezoni.

Informer


Onda su crno-beli drugi deo sezone počeli s dve utakmice kod kuće i srušili su Napredak (3:0) i Novi Pazar (4:1). Niz pobeda nastavljen je u Ivanjici protiv Javora (1:0), pa je Radnik pao u Humskoj (3:0), a totalna rapsodija viđene na gostovanju Inđiji - 6:0.


Bez većih problema Vojvodina je u malom derbiju poražena u Beogradu 2:0, pa su usledile još ubedljivije pobede - 5:0 protiv Rada u gostima, 5:1 protiv Zlatibora u Humskoj, 4:0 protiv TSC-a na strani i konačno sa 3:0 savladan je Metalac na nekadašnjem "JNA".


Usledio je derbi i poraz na "Marakani" od 1:0, a taj meč, ispostaviće se, totalno je preokrenuo sezonu. Zvezda je smanjila zaostatak i pojačala pritisak na Partizanu, koji je opet krenuo s pobedama sve dok nije izgubio u Lučanima i maltene prepustio najvećem rivalu da sam odlučuje o daljoj sudbini.

Informer


Igor Duljaj bi danas, nekoliko sati pred meč sa Čukaričkim, sigurno potpisao da i njegova pobednička serija traje makar do večitog derbija. Pre meča sa Crvenom zvezdom, koji je trebalo da bude odigran znatno ranije ali je pomeren za 20. decembar, Partizan će odigrati još šest utakmica, uključujući i današnji. Sa eventualnih šest pobeda, Duljaj i "ovaj Partizan" oborili bi niz Stanojevića i "onog Partizana".