Autor: Informer.rs

14.11.2023.

13:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pojavio se snimak! Zbog ovoga je Partizan kaznio navijača!

Navijač je na najbrutalniji način vređao igrače, konkretno Uroša Trifunovića, pa je klub reagovao i trajno zabranio ulazak na utakmice. 

Incident se zbio tokom nedeljne utakmice Partizan sa Igokeom. Crno-beli su poraženi, navijači su bili nezadovoljni, ali mera mora da postoji. Vinovnik ovog incidenta je identifikovan i protiv njega je pokrenut postupak pred disciplinskom komisijom kluba.

Umesto da pruži podršku svom klubu i igračima i kada ne ide, kada je najpotrebnije, navijač je navodno vulgarno i nepristojno vređao Trifunovića. Partizan nije želeo da okrene glavu, pa mu je sada doživotno zabranjeno da gleda mečeve crno-belih na domaćem terenu. Crno-beli su na ovaj način poručili svima da neće biti  tolerancije za incidente ovog i sličnog tipa nema u budućnosti.

Na društvenim mrežama deli se snimak na kojem se vidi kako jednog muškarca pripadnik obezbeđenja izvodi iz dvorane.


Klub se posle pomenute odluke oglasio saopštenjem.

„U nedelju, 12. novembra, nakon poslednjeg zvuka sirene koja je označila kraj utakmice između Partizana i Igokee, dogodila se neprijatna situacija na samom terenu, tačnije duž bočne linije terena. Nakon poraza našeg tima od Igokee, u meču koji je imao i humanitarni karakter, jedan gledalac iz sektora pored igrališta je svojim ponašanjem bacio ljagu kako na nedeljnu utakmicu, tako i na KK Partizan. Vinovnik incidenta koji se veoma nedolično poneo prema igraču KK Partizan, identifikovan je isto veče i protiv njega je pokrenut postupak pred disciplinskom komisijom Kluba. U skladu sa pravilima kluba, a sa željom da se zaštiti integritet igrača, naš domaći teren i ugled KK Partizan, doneta je odluka da vinovniku incidenta bude trajno zabranjen ulazak u dvoranu, na svim mečevima koje KK Partizan igra kao domaćin“, navodi se u saopštenju kluba.

Takođe, početkom godine Partizan je  huliganu koji je pljunuo sudiju na meču sa Baskonijom doživotno zabranio ulazak na utakmice crno-belih, a klub je pokrenuo i tužbu protiv njega!