Autor: Informer.rs

16.11.2023.

14:32

Foto: printscreen

Sport

Sad je i zvanično - Milan ponudio ugovor talentovanom Srbinu!

Dugo se već spekuliše o sudbini supertalentovanog srpskog fudbalera, pošto nije postigao dogovor sa rukovodstvom crno-belih o produžetku saradnje, koja ističe 31. decembra ove godine.

S obzirom da će Popović od 1. januara 2024. postati slobodan igrač, mnogi evropski klubovi su stali u red za njega. I, ako je verovati navodima sa Apenina, Milan je prvi povukao konkretan potez.

Naime, poznati italijanski novinar, Đanluka Di Marcio, objavio je informaciju da su čelnici "roso-nera" ponudili kadetskom reprezentativcu Srbije ugovor na četiri i po godine, tačnije do leta 2028.

Pored velikana sa "San Sira", za sjajnog ofanzivca veliko interesovanje prethodnih meseci pokazali su i Real Madrid, Barselona, Borusija iz Dortmunda, Bajer Leverkuzen i Ajaks. Matija je inače rođen u Nemačkoj i bilo je određenih nagoveštaja da će se vratiti u tu zemlju, ali očigledno da je Milan bio najuporniji.

Ono što je sigurno, Partizan će ponovo ostati przanih šaka i neće dobiti nikakvo obeštećenje. Momak koji je od mnogobrojnih stručnjaka označen kao veliki biser srpskog fudbala, napustiće Humsku bez prilike da ostavi trag u prvom timu, kao što se svojevremeno desilo sa Miralemom Sulejmanijem i Matijom Nastasićem.

Informer

 

Podsetimo, pred početak letnjih priprema je i generalni direktor "parnog valjka", Miloš Vazura, pričao o "slučaju Popović" i tom prilikom otkrio da je problem oko pregovora za novi ugovor nastao na relaciji sa njegovim ocem.

- Matija je dete iz naše omladinske škole. Ovo nije klub koji će trpeti ucene nijednog oca i dok sam ja ovde, sigurno niko nećemo davati nikakve procente. Mogu da kažem da se radi o 50 odsto od dalje prodaje. Popović je dobio ponudu od Partizana, koja je najveća u istoriji kada je u pitanju mladi igrač, jer mislimo da je veliki talenat. Nemamo nikakav odgovor, to je to. Ako ne potpiše, želim mu sve najbolje u životu - rekao je tada Vazura.