Autor: Informer.rs

20.11.2023.

19:34

Foto: aba liga

Sport

Partizan nastavio post! Novi poraz u Ljubljani!

Nije Partizan uspeo ni večeras da prekine lošu tradiciju u Ljubljani, koja traje više od četiri godine. Otkako su se Cedevita i Olimpija fuzionisali u isti klub, crno-beli ne znaju za trijumf na njihovom parketu, a sada su upisali i šesti uzastopni poraz u Sloveniji. Zbog toga su sada na skoru 5-3, dok izabranici Simonea Pjaniđanija imaju 6-2.

Rovovska borba vodila se u "Stožicama" od prve do poslednje sekunde. Ovaj derbi je za "parni valjak" došao posle trijumfa nad Albom u Evroligi, ali i u situaciji kada zbog dva poraza u regionalnom takmičenju, od Mege i Igokee, nije smeo sebi da dozvoli novi kiks.

Međutim, poznato je da je Ljubljana, po tradiciji, jedno od najtežih gostovanja za Beograđane, što se potvrdilo i ovog puta. Pritom, gosti su bili i oslabljeni, neigranjem kapitena Kevina Pantera i krila Uroša Trifunovića, dok je plejmejker Aleksa Avramović sredinom druge četvrtine dobio jak udarac u nos i nije se više vraćao na parket.

Informer

 

Dobro je Partizan otvorio utakmicu, predvodio ga je raspoložen Frenk Kaminski, kojem se na momente priključivao i Zek Ledej. S druge strane, Jaka Blažič, nekadašnji igrač Crvene zvezde, uvek je posebno motivisan protiv crno-belih, a tako je bilo i ovog puta.

Najveću prednost aktuelni šampion Jadrana imao je u 14. minutu, kada je bilo "plus devet" (28:37), ali je od tog momenta domaćin počeo mnogo bolje i agresivnije da igra u odbrani, dok se Kremen Prepelič pridružio Blažiču u preciznim šutevima sa distance.

Bio je trener kluba iz Humske, Željko Obradović, vidno besan na svoje izabranike tokom tajm-auta, a posebno se to odnosilo na igru u odbrani. Na odmor je Cedevita Olimpija otišla sa samo pola koša prednosti (51:50), a to je bio samo uvod u uzbudljiv i dramatičan nastavak meča.

Informer

 

U taboru crno-belih razigrao se Pi Džej Doužer, koji je i na ovom duelu imao ulogu organizatora igre, dok je u domaćem timu počeo i Šon Džons da pogađa, a Džastin Kobs da doprinosi asistencijama (pet).

Imali su Slovenci najveću prednost na startu poslednje četvrtine, kada su došli na "plus pet" (76:71), ali ubrzo je Partizan uspeo da vrati egal.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, na tri minuta pre kraja bilo je 87:87, a onda su gosti promašili nekoliko šuteva s distance, dok su Blažič i Prepelič bili sigurni sa linije penala. Stjuart je na 45 sekundi pogodio za 95:91, a posle promašaja Nanelija i Doužera za tri, to se ispostavio i kao konačan rezultat.

Informer

 

Na kraju, najefikasniji u taboru Cedevite Olimpije bio je Blažič sa 29 poena, dok je Džons dao 17 uz devet skokova, a Prepelič ubacio 18 i tome dodao čak 11 asistencija.

Kod crno-belih je Kaminski stao na 20 koševa i sedam uhvaćenih lopti, Ledej je dao 15, a Doužer 14, uz sedam asistencija.