Autor: Informer.rs

23.11.2023.

17:04

Foto: AP/Photo

Sport

Efesu najvažniji igrač u sastavu protiv Partizana!

Jedan od najboljih bekova Evrolige dugo je van terena za trenera Erdema Džana zbog povrede šake. Efes i Partizan su trenutno na istom učinku od četiri pobede i pet poraza tako da u ovaj duel ulaze sa velikom željom da izjednače bilans pobeda i poraza.

Informer

Erdem Džan

Crno-belima neće olakšati posao povratak sjajnog Larkina u sastav turskog tima koji igra promenljivo ove sezone zbog čestog problema sa povredama.

- Kao što je poznato, imamo problema sa povredama već neko vreme. Povređeni igrači Ilajdža Brajant i Tibor Plajs neće nastupiti protiv Partizana, ali će Šejn Larkin biti u sastavu uprkos povredi - rekao je Džan.

Njemu je povređena leva šaka, a čak je bilo i spekulacija da će nekadašnji igrač Dalasa morati hirurškom procedurom da reši problem, ali je izgleda oporavak išao bolje nego što su se u taboru Efesa nadali.

Plejmejker koji od 2018. brani boje Anadolu Efesa ove sezone igra veoma dobro i beleži 14,4 poena, uz 5,7 asistencija, pa je sa prosečnim indeksom 16,3 jedan od najkorisnijih igrača Evrolige.

Informer

Šejn Larkin

Ipak, i sa Larkinom u sastavu, Džan ističe da je pred njegovom ekipom veliki izazov i da će odbrana biti ključ protiv Partizana.

Oni su drugi najefikasniji tim Evrolige. Igraju u visokom tempu i imaju mogućnost da dolaze do lakih poena sa svih pozicija. Defanzivna koncentracija će morati da bude na najvišem nivou, zaključio je strateg Anadolu Efesa pred duel sa crno-belima.