Autor: Informer.rs

26.11.2023.

16:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan protiv Borca traži oporavak nakon dva vezana poraza

Upali su košarkaši Partizana u krizu igre i rezultata, pa im je pobeda protiv Borca neophodna kako bi se vratili na pravi kolosek.

Izabranici Željka Obradovića u petak su izgubili u gostima od Efesa u Evroligi, a prethodno ih je u regionalnom takmičenju i Cedevita Olimpija savladala u Ljubljani. Tačnije, na poslednjih pet utakmica "parni valjak" ima samo jedan trijumf i to onaj protiv Albe u Beogradskoj areni.

Baš zato u taboru aktuelnog šampiona Jadrana veoma ozbiljno shvataju duel sa Čačanima.

- Rival nam je tim koji igra izuzeto brzu košarku. Promenili su ekipu i stil u odnosu na prošlu godinu. Dobri su u tranziciji, imaju veoma pokretne i nezgodne igrače i to je prva stvar o kojoj treba da vodimo računa. Da ne dozvolimo da postižu lake poene. Odgledali smo mnogo utakmica, a to je najveći problem koji sam apostrofirao pred meč. Naša reakcija na njihovu brzinu - rekao je Obradović.

Informer

Mateuš Ponjitka

Poljski reprezentativac Mateuš Ponjitka smatra da crno-beli moraju da pokažu ko su i šta su, pogotovo nakon tri poraza ove sezone u ABA ligi.

- Definitivno je to agresivan protivnik, doći će i igrati fizički na visokom nivou, sa puno kontakta. Nažalost, dozvolili smo da svako pomisli da može da dođe i da nas pobedi u našoj dvorani. To moramo da prekinemo. Treba da budemo čvršći, da igramo bolje, jače i da odbranimo domaći teren. Moramo konačno da kliknemo i počnemo da pobeđujemo. Bitno je da odigramo timski - naglasio je Ponjitka.