Autor: Informer.rs

27.11.2023.

19:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Ubedljiva pobeda Partizana!

PARTIZAN - BORAC   101:56 (24:16, 31:13, 31:14, 15:13)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Milivoje Jovčić, Marko Juras, Radoš Arsenijević

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

BORAC: Rebrača, Segu, Birts, Nikolić, Pero Hant, Talić, Frenklin, Uskoković, Todorović, Čarapić, Manojlović

UŽIVO:

Četvrta četvtina: 

KRAJ! 

38. minut - Nakon dugo vremena u strelce se upisuje i Ognjen Jaramaz, duel u poslednjim minutima više liči na rekreaciju nego na zvaničnu utakmicu - 101:54!

36. minut - Trojka Filipa Rebrače na jednoj, potom i Tristana Vukčevića na drugoj strani - 99:51!

Informer

 

34. minut - Evo ih prvi poeni Čačana u poslednjoj četvrtini, Bojan Tomašević pogađa za tri, na drugoj strani promašaj Danila Anđušića - 95:46!

32. minut - Tek što je počela četvrta deonica Partizan već ima +50. Nastavlja Tristan Vukčević da rešeta Čačane i pogađa svoju petu trojku, prethodno četiri poena vezuje Balša Koprivica - 93:43!

Treća četvrtina:

30. minut - Sve je gotovo u Areni, Partizan nakon polovičnog učinka Tristana Vukčevića sa linije penala ima +43 pred poslednji kvartal - 86:43.  

29. minut - Sve ide od ruke crno-belima u ovim momentima, sada Mateuš Ponitka pogađa za tri poena i to sa devet metara uz zvuk sirene... Čini se da svi jedva čekaju kraj - 83:40!

28. minut - Četvrta trojka za Tristana Vukčevića koji pogađa preko Čarapića, a potom krade loptu pravi pamentan faul i seče kontru Borca - 80:34!

27. minut - Prekida seriju Partizana Čarapić pogotkom nakon prodora, ali kratko je trajala "radost" Čačana... Napada Ponitka u kontri Segua i pogađa uz faul, a potom koristi i dodatno bacanje - 77:33!

26. minut - SMAILAGIIIIIIIIĆ! Razigrao se srpski reprezentativac i postigao sedam poena u trećoj četvrtini, sada je precizan za tri poena, a još jedan tajm-aut Milojevića - 74:31!

Informer

 

25. minut - Rapsodija Partizana! Crno-beli imaju +40 nakon novih poena Alena Smailagića, preti katastrofa Čačanima u "Areni" - 71:31!

24. minut - Raspala se igra Borca, novi poeni za Smailagića i novi tajm-aut za Milojevića, ali slaba uteha... Novi loš napad Čačana i trojka za Tristana Vukčevića - 69:31!

23. minut - Nižu se promašaji Čačana i sigurni poeni za Partizana. Nije precizan bio Filip Rebrača na jednoj strani, na drugoj zakucavanje Alena Smailagića posle asistencije Mateuša Ponitke - 64:31. Bruno Kaboklo već ima deset skokova. 

22. minut - Uspeva Borac da se odbrani, Rebrača je povukao kontru i dodao loptu do Segua koji nerezonski šutira, kažnjava to Doužer i beleži nove poene - 62:31!

21. minut - Tek što je počelo drugo poluvreme odmah nova trojka Partizana, precizan je bio Tristan Vukčević, potom dobra odbrana Partizana i laki poeni za Dožuera u kontri - 60:31! 

Informer

 

Druga četvrtina: 

20. minut - Pogađa pod košem Filip Rebrača za kraj prvog poluvremena. Partizan ima ogromnu prednost nakon dve četvrtine - 55:29!

20. minut - Muke za Javona Frenklina... Amerikanac je promašio dva bacanja, uspeo da uhvati skok, a potom ponovo biva fauliran. Ipak, ni naredna dva nije uspeo da iskoristi. Kažnjava to na drugoj strani Pi-Džej Doužer i uvećava vođstvo domaćih - 53:27!

19. minut - Nastavlja prednost Partizana da rastem, loš faul Čarapića koji na liniju penala šalje Mateuša Ponitku. Poljak pogađa oba bacanja, na drugoj strani precizan je Segu - 49:27!

18. minut - Sjajan potez Smailagića, pokupio je srpski reprezentativac ofanzivni skok, pogodio pod košem i to uz faul Todorovića, već je +22 - 47:25!

17. minut - Lete po terenu košarkaši Partizana! Prvo zakucavanje Kabokla, a potom za tri pogađa Tristan Vukčević. Na drugoj strani poeni Frenklina, ali slaba uteha za goste - 44:25!

16. minut - Prazni minuti u igri Borca, koriste to crno-beli i preko Zeka Ledeja dodatno uvećavaju svoju prednost u "Areni" - 39:21! 

Informer

 

15. minut - Nova trojka crno-belih, pogađa je Mateuš Ponitka, na drugoj strani Segua, a potom i Birtsa - 37:21!

14. minut - Smailagić pogađa za tri poena i tera Milojevića da vrlo brzo iskoristi još jedan tajm-aut, ali ni minut predaha nije pomogao Borcu budući da gosti ne mogu ništa da pogode u ovim momentima - 34:21!

13. minut - Novi poeni Danila Anđušića, ovoga puta sa poludistance, ali u tranziciji za tri pogađa Segu i vraća Borcu aktivan rezultat. Ipak, kratko je trajala radost Čačana budući da je pod košem siguran Bruno Kaboklo - 31:21. 

12. minut - Nastavlja Kaminski da muči odbranu Borca, prelako je Amerikanac poentirao pored Todorovića koji zbog ličnih greški nije smeo da ga faulira - 27:18. 

11. minut - Polovičan učinak Danila Anđušića sa linije penala nakon faula Todorovića, koristi to Uskovkoić na drugoj strani i umanjuje vođstvo domaćih - 25:18. 

Prva četvrtina: 

10. minut - Spetljali su se Ledej i Anđušić pod košem i poklonili loptu Filipu Rebrači koji se upisuje u strelce u finišu prve četvrtine. Nakon 10 minuta igre Partizan ima solidnu prednost - 24:16!

9. minut - Proradio je šut Partizana i u ekspresnom roku stižu crno-beli do +10. Treću vezanu trojku za domaći sastav postiže Danilo Anđušić - 24:14!

Informer

 

9. minut - Još jednom je Frenk Kaminski ostao sam na liniji penala i pogodio, Partizan u roku od 30ak sekundi "beži" na sedam razlike - 21:14. Odmah tajm-autom reaguje trener gostiju - Milojević. 

8. minut - Pogađa za tri poena Frenk Kaminski za tri poena, dobra akcija Partizana nakon minuta predaha, na drugoj strani ne uspeva to da vrati Segu - 18:14!

8. minut - Nižu se greške Partizana... Sada je Jaramaz bacio loptu u ruke Frenklinu, a potom ga faulira u kontri. Koristi Amerikanac oba bacanja, a tajm-autom reaguje Obradović. Jaramaz, uz to, ima i dve lične greške - 15:14!

7. minut - Polovičan je bio Segu sa linije penala nakon što je iznudio faul Ponitke nakon ofanzivnog skoka, na drugoj strani slobodna bacanja ja izvodio Bruno Kaboklo i pogodio oba - 15:12. 

7. minut - Bolje je Borac izašao iz tajm-auta, pogađa posle prodora Segu, a potom loptu u aut baca Ognjen Jaramaz koji je na parketu zamenio Doužera - 13:11. Već četiri izgubljene lopte za Partizan...

6. minut - Peti vezani poen za Birtsa, potom i dobra odbrana Amerikanca, želeo je da se nagradi u kontri, ali nije pogodio za tri poena. Na drugoj strani koristi to Pi Džej Doužer i pogađa za dva poena - 13:9. Idemo na prvi tajm-aut večeras. 

Informer

 

5. minut - Koriste Čačani grešku Mateuša Ponitke, sam u ulgu je ostao Birts i pogodio za tri poena, ali u tranziciji napada Doužer i postiže svoj četvrti poen - 11:7!

4. minut - Raspoloženi su crno-beli na startu meča i rešeni da prekinu niz loših rezultata. Sada dobra saradnja Kabokla i Doužera, Amerikanac pogađa posle prodora. Ipak, na drugoj strani šansu da sa linije penala smanji prednost domaćih imaće Segu nakon faula Mateuša Ponitke - 9:4. 

3. minut - Promašaj Frenklina, potom i Čarapića, koristi to Frenk Kaminski i sa niskog posta postiže svoje prve poene na večerašnjoj utakmici, dobro otvaranje meča za Partizan - 7:2. 

2. minut - Prve poene za Borac upisuje Javon Frenklin, ekspresno vraća to Džejms Naneli i pogađa za tri poena - 5:2. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meči za Borac, ali dobra odbrana Bruna Kabokla koji je naterao Frenklina, na drugoj strani Brazilac se sjajno snalazi pod košem i donosi prednost crno-belima - 2:0. 

19:10 - Dobro došli na lajv prenos utakmice devetog kola ABA lige između Partizana i Borca. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!