Autor: Informer.rs

29.11.2023.

20:31

Foto: EPA

Sport

Ataman pred Partizan: Željko je poseban, biće teško u Beogradu

Košarkaši Partizana sutra (20.45, Sport klub 1) dočekuju Panatinaikos u okviru 11. kola Evrolige, a biće to još jedna prilika za susret beogradske publike i kontroverznog turskog stručnjaka Ergina Atamana.

Iskusni trener, koji je sa Efesom osvajao Evroligu dva puta zaredom, istakao je da će njegova ekipa igrati u uzavrelom ambijentu, pošto je poznato da crno-bele u beogradskoj "Areni" maltene na svakoj utakmici podržava 20.000 navijača.

Informer

Nekada klubovi dolaze u našu dvoranu i igraju u jako teškoj atmosferi za njih, a sada smo mi u takvoj situaciji, jer je i Partizanov teren težak za svakog protivnika. Ali, verujem da možemo da se snađemo u takvom ambijentu. Najbitnije je da se držimo svoje taktike tokom utakmice - poručuje Ataman.

Kako navodi turski strateg, najveća snaga Partizana je zapravo na klupi. Najtrofejniji trener u istoriji Evrolige Željko Obradović vodio je tokom karijere Panatinaikos, što Ataman naročito naglašava.

Partizan je jako dobar tim sa Željkom na klupi. Biće ovo i veliki izazov za sve u Panatinaikosu, jer ovaj klub ima dugu istoriju sa Obradovićem. Željko je trener na posebnom nivou u odnosu na sve sa toliko osvojenih trofeja. Imali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog dok smo bili u Turskoj, ovo sada je nova situacija za nas. Treneri jesu jako bitni, međutim, igrači su ti koji dobijaju ili gube utakmice - dodaje Ataman.