Autor: Informer.rs

29.11.2023.

18:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizanov plan priprema: Igraju sa učesnikom Lige šampiona, evo ko su još rivali

Fudbaleri Partizana će i naredne zimske pripreme obaviti u turskom Beleku i imaće nekoliko veoma jakih provera! Kako javlja portal "Telegraf", rivali Partizanu na zimskoj pauzi u Turskoj biće učesnik Lige šampiona - ukrajinski Šahtjor Donjeck, kao i još jedan velika iz istočne Evrope - moskovski CSKA.

Partizan će u Beleku boraviti od 18. januara do 2. februara, a osim ova dva kluba, protivnici će mu biti danski Vejle, mađarski Ujpešt i slovenački Kopar.

Informer

Nema sumnje da je na zakazivanje prijateljske utakmice sa Šahtjorom uticao i trener crno-belih Igor Duljaj, koji je tokom karijere dugo godina nosio dres ukrajinskog giganta, a nakon toga bio je i u stručnom štabu "rudara".

Zanimljivo da u Šahtjoru kao sportski direktor radi Darijo Srna, bivši hrvatski fudbaler i veliki prijatelj Igora Duljaja, pa i ne čudi što su se lako dogovorili za prijateljsku utakmicu. Uostalom, ni sam Duljaj ne krije koliko ceni i poštuje taj klub, a nije tajna da je u Partizanu tokom letnjih priprema primenio identičan sistem rada s kakvim se susretao dok je bio u ukrajinskom velikanu.

Partizanu je do zimske pauze ostalo još pet utakmica u Superligi, a trenutno ima tri boda više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.