Autor: Informer.rs

03.12.2023.

16:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizanovi strelci protiv Voše jasni: Vraćamo se u pobednički ritam

Sve pogotke za Partizan protiv "lala" postigli su stranci - Frenk Kanute, Gajas Zahid i Mateus Saldanja iz jedanaesterca. Tako se ekipa Igora Duljaja vratila na pobednički kolosek, s obzirom da je u prošloj rundi doživela žestok šamar protiv TSC-a (0:4).

Ovog puta u Humskoj nije bilo iznenađenja, iako su navijači strepeli sve do same završnice i 88. minuta. Još jednom je uzbudljiv finiš pripao "parnom valjku", a odbranu Vojvodine probio je Zahid i utabao put ka novom trijumfu.

- Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, pritiskali ih, stvorili nekoliko dobrih prilika. Međutim, u drugom delu smo ostali malo bez energije, ali smo ipak u finišu nagrađeni za trud i borbu. Naravno, postoje stvari na kojima moramo da radimo, da ih popravimo. Ona prošla utakmica nije bila dobra za nas, morali smo da pokažemo pravu reakciju i mislim da smo uspeli u tome - kaže iskusni ofanzivac.

Informer

Gajas Zahid

On dodaje da mu je posebno drago što je defanzivac Siniša Saničanin na pravi način odmenio kapitena Svetozara Markovića, koji se povredio na zagrevanju.

- Bio je sjajan i to je veoma važno. Mi smo tim, ne samo prvih 11, već svi koji smo u ekipi. Sani je odradio fenemenalan posao i mislim da je bio jedan od najboljih na terenu. Dugo nije igrao, a sada je pokazao karakter. Imali smo određene probleme, nismo bili kompletni, ali to je sve deo igre. Zato su nam potrebni svi momci - jasan je Zahid.

Norvežanin pakistanskog porekla naglašava da Partizan mora ozbiljno da shvati svaki meč, a naredni je već u četvrtak, protiv Grafičara u osmini finala Kupa Srbije.

- I Kup nam je važan, moramo da damo sve od sebe. Znamo kako je u prošloj rundi bilo neugodno, kada smo dobili samo 1:0. Bliži se kraj polusezone i svaka utakmica je bitna. Moramo da pritiskamo, da budemo konstantni i naporno radimo - poručuje Zahid.

Informer

 

S druge strane, Kanute je bio presrećan jer je upisao prvenac u crno-belom dresu.

- Bila je baš teška utakmica. Vojvodina je dobro igrala i nije bilo lako da se slomi njihov otpor. Ovo je jako važna pobeda za nas. Izvukli smo pouke iz onog neprijatng poraza od TSC-a. Naravno, srećan sam i što sam napokon dao prvi gol koji sam toliko želeo, a ujedno sam i pomogao ekipi. Posvetio bih ga svojoj porodici, posebno ocu - podvukao je Senegalac.