Autor: Informer.rs

07.12.2023.

23:25

Foto: Starsportphoto©

Sport

Obradović: Ova utakmica će se pamtiti, ne mogu da opišem ovo...

Trofejni trener je predvodio svoje igrače do maestralnog preokreta koji je počeo da se stvara sredinom treće četvrtine. Tokom poslednjih deset minuta, crno-beli su praktično očarali rivala iz Milana koji nije imao rešenja.

Željko Obradović je želeo da se zahvali navijačima za sjajnu atmosferu, ali i igračima koji su izneli ovaj poduhvat i ostvarili veliku pobedu.

Informer

Zek Ledej u slavlju sa "grobarima"

- Uspeli smo na krilima sjajnih navijača. Ne mogu da nađem reči kojima bih se zahvalio svim ljudima koji su bili u Areni večeras. Ova utakmica će ostati upamćena, ovo je nešto nečuveno. Sve čestitke igračima, njima idu najviše zasluge - rekao je rođeni Čačanin tokom obraćanja štampi.

Ističe da vera u njegove igrače i tim ni jednog trenutka nije dovođena u pitanje.

- Sve vreme sam verovao u svoje igrače. Oni veruju jedni i drugima i znaju da mogu sve kada su zajedno. Zbog toga se i desio preokret. Pokazali smo energiju i veru u sebe i tada smo prelomili utakmicu.  Sjajna energija posle minusa od 15 poena nas je pokrenula, nismo se predali i to je najvažnije. Nikakve zamerke nemam na igru mojih momaka. Pokazali su kako se igra i kako se pobeđuje - objasnio je Obradović.

Najtrofejniji evropski trener je potom pomenuo i povređenog Aleksu Avramovića, koji će, po svemu sudeći, morati na dužu pauzu usled preloma zgloba.

Informer

Kaboklo jedan od najzaslužnijih

- Aleksa se ozbilno povredio. Zadobio je prelom noge i videćemo šta će s tim biti. Neverovatno je koliko se tom momku nesrećnih stvari dogodilo. Duplo kolo u Evroligi je nemilosrdno i za to se ne možete pripremiti. Niko u Evropi ne može da igra konstantno sa ovakvim rasporedom. Bolji smo nego prošle godine u ovo vreme, ali posao još nije gotov - kazao je popularni Žoc.

Za kraj je prokomentarisao odnos koji ima sa kolegom Etoreom Mesinom, a govorio je i o nastavku naporne sezone. 

Etore je moj veliki prijatelj. Među nama nema rivalstva, samo poštovanje. Armani igra mnogo bolje nego što to pokazuju rezultati, izgubili su mnogo mečeva nesrećno. Mesina dobro zna šta radi, ne moram ja da mu dajem savete. Nas dvojica smo zajedno u ovom poslu oko 30 godina. Želim mu sve najbolje - rekao je Obradović pa nastavio.

Informer

Maodo Lo zaustavljen

- Predstoje nam tri teška gostovanja. Prvo u Kaunasu, gde je uvek teško, a potom Valensija i Real Madrid. Moramo da pobeđujemo na strani kako bismo napravili nešto u Evroligi. Igrači će sutra imati slobodan dan pa krećemo u pripremu za ABA ligu i izazove u Evroligi - završio je obraćanje Obradović.