Autor: Informer.rs

11.12.2023.

15:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Kraj! Šok za Partizan na "Čairu"! Radnički preokrenuo i pobedio! (FOTO+VIDEO)

 

Radnički (N) - Partizan 2:1 (0:0, drugo poluvreme u toku)

Grad: Niš

Stadion: "Čair"

Kapacitet: 18.151

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

Strelac: Petrov u 67. (p), Ilić (ag) 73.  - Saldanja 53

Žuti karton: Vojnović, Petrov (Radnički), Ilić, Stojković, Saničanin (Partizan)

RADNIČKI (N): Rosić - Jamkam, Vojnović, Bakić, Petrović – Pejović, Ilić – Jovanović (od 90+2 Frej), Mesarović, Belaković (od 77. Cvetković) – Petrov (od 85. Ivelja).

Trener: Slavoljub Đorđević

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Saničanin, Ilić, Antić – Kanute (od 62. Šćekić), Belić (od 77. D.Jovanović) – Kalulu (od 77. Menig), Natho (od 70. Nikolić), Zahid – Saldanja.

Trener: Igor Duljaj

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj meča! Preokret i pobeda Radničkog protiv Partizana 2:1.

90+1. minut - Mogao je Radnički i da stavi tačku nameč, ali su se napadači domaćih spetljali.

90. minut - Igraće se još četiri minuta

88. minut - Kakva šansa za Partizan! Nikolić do Meniga, ovaj do Zahida, umesto izjednačenja samo korner! Petrović je odlično blokirao šut.

85. minut - Izmena u Radničkom, Pavle Ivelja menja Savu Petrova, strelca prvog gola za Radnički.

78. minut - Dvostruka izmena u Partizanu. Menig umesto Kalulua, a Dušan Jovanović umesto Belića.

73. minut - Autogol mladog Ilića za potpuni preokret u Nišu! Lopta ga je pogodila u nogu, a onda prevarila Jovanovića.

70. minut - Posle simuliranja Petrova, stvorila se gužva koja se brzo raspršila... Žuti karton za strelca izjednačujućeg gola

67. minut - GOOOOOOOOOL! 1:1 Petrov je bocnuo loptu, prevario Jovanovića koji se bacio na desnu stranu.

64. minut - Penal za Radnički posle duela saničanina i Belakovića! Ivković je pritom pokazao žuti karton Saničaninu. VAR je potvrdio sudijsku odluku.

58. minut - Kakva odbrana Jovanovića. Belaković je šutirao, lopta jen zakačila Saničanina, išla je u gol, ali je čuvar mreže gostiju odlično reagovao.

56. minut - Još jedna dobra šansa za crno-bele. Lukavo je Zahid šutirao glavom, ali je Rosić uspeo da uhvati tu loptu.

53. minut - GOOOL! Vodi Partizan, strelac je Saldanja. Belić je sa 20-ak metara sjajno prebacio odbranu domaćih, a Brazilac pobegao čuvarima i odlično se snašao. Rosić je bio nemoćan.

52. minut - Dobra kontra Radničkog, Mesarović je proigrao Jamkama, ali je on očajno šutirao u odlučujućem trenutku.

48. minut - Kakva prilika za Partizan. Odlično su kombinovali ofanzivci, Kalulu je pronašao Zahida, on prosledio do Natha na desnu stranu, ali je šut Izraelca izblokiran.

Informer

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "Čairu".

PRVO POLUVREME

45. minut - Sjajan put Natha levom nogom, sa oko 20 metara, ali je Rosić fenomenalno intervenisao. Najbolja prilika za goste.

Informer

 

40. minut - Petrov je sa tri-četiri metra uspeo da prebaci ceo gol. Međutim, ipak je pomoćni sudija signalizirao ofsajd poziciju.

39. minut - Belaković je bio u dobroj prilici. Probao je glavom sa peterca, a Jovanović je bio na mestu. Prethodno je igrač Radničkog rukama odgurnuo Stojkovića, ali se sudija Ivković nije oglasio.

38. minut - Natho je šutirao sa oko 25 metara, Rosić je siguran.

37. minut - Probao je Saldanja udarcem sa distance, lopta mu je odskočila zbog neravnog terena i sprečila ga u nameri da ozbiljnije zapreti.

Informer

 

35. minut - Sjajnu podršku ima Partizan na "Čairu". Nekoliko stotina "grobara" konstantno bodri ekipu Igora Duljaja.

34. minut - Ponovo Nišlije prave problem crno-belima po toj desnoj strani. Izborili su novi korner, ali posle njega nije bilo opasnosti za Jovanovića.

29. minut - Faul nad Saldanjom napravio je Belaković, s desne strane, na ivici kaznenog prostora. Pokušali su Antić, Zahid i Kanute sa distance, ali bez opasnosti za Rosića.

Informer

Ilić i Petrov u duelu

27. minut - Petrov je povukao kontru Radničkog po desnoj strani, uspeo da provuče loptu ka Mesaroviću, ali je njegov udarac blokirao Ilić. Publika je zadovoljna, čuju se aplauzi.

25. minut - Stojković je dobro centrirao ka Saldanji, ali je Vojnović još bolje reagovao.

24. minut - Ponovo Kalulu u šansi. Bio je na desetak metara od gola i umesto da šutira, pogrešio je sa dodavanjem ka Saldanji, koji to nije ni očekivao.

16. minut - Kakva šansa za Radnički. Posle centaršuta iz kornera, golmanu Jovanoviću je lopta ispala iz ruku, nakon čega je Bakić pokušao makazicama sa peterca, ali je prebacio gol.

15. minut - Mesarović je bio u dobrom prodoru, lopta se odbila do Pejovića, koji je dobro šutirao sa 20-ak metara, ali ponovo je Saničanin bio dobar u bloku.

12. minut - Ozbiljan napad Partizana. Kombinovali su Beograđani dugo oko kaznenog prostora, Natho, Kalulu i Zahid, ali je očajan teren onemogućio Norvežanina da uradi nešto više i zapreti Rosiću.

Informer

Kalulu i Petrović

8. minut - Natho je dugom loptom pronašao Kalulua, nije uspeo omaleni Francuz ništa drugo nego da pošalje centaršut u peterac, ali tamo nikoga nije bilo od gostujućih igrača.

4. minut - Probao je Kalulu da zapreti Radničkom, dobio je loptu od Stojkovića po desnom boku, ali je izblokiran.

3. minut - Prva prilika za domaćina. Šutirao je Mesarović sa 13-14 metara posle dobre povratne, ali je Saničanin bio u bloku i izbacio loptu u korner. Posle centaršuta nije bilo opasnosti za Jovanovića.

1. minut - Utakmica na "Čairu" je počela.

PRE MEČA

15.58 Partizan će danas u Nišu igrati i protiv tradicije. Od poslednje šampionske sezone 2917/18. crno-beli su na "Čairu" slavili samo dva puta.

Informer

 

15.52 Kormilar Radničkog, Slavoljub Đorđević, respektuje protivnika, ali ne krije da njegov tim ima jasan cilj.

- Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu dobio 13. Moj kolega i prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu mečeva je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Mislim da bolje igraju u gostima, gde imaju i veću podršku svojih navijača. Ukoliko mi ponovimo igru kao protiv TSC-a, sigurno je da možemo do pozitivnog rezultata. To nam je neki parametar kako treba da igramo - naglasio je Đorđević.

Informer

 

15.45 Trener crno-belih, Igor Duljaj, priznao je pred duel u Nišu da i on najviše strahuje od uslova za igranje.

- Dugi niz godina znamo da je teren u Nišu veoma loš, ali nema nam druge nego da igramo i po takvom. Verujem da će i mom prijatelju i kolegi Đorđeviću biti jednako neprijatno kao meni. To će nam biti najveći problem. I nama i njima. Radnički ima Petrova, Škrbića, Vojnovića... Mnogo kvalitetnih igrača. Nadam se da će naši momci biti raspoloženi i da golman Rosić neće biti igrač utakmice - rekao je Duljaj.

15.38 Prethodnih dana najviše se vodila polemika oko toga kakva će podloga na "Čairu" dočekati igrače oba tima. Prema onome što se može videti na fotografijama - blagi užas. Blato, neravnine, nedostatak trave... Akteri će biti na ozbiljnim mukama.

15.30 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između niškog Radničkog i Partizana.