11.12.2023.

17:56

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan stao u blatu na "Čairu"! Radnički skinuo crno-bele sa trona (VIDEO+FOTO)

Strahovali su u Partizanu od terena na "Čairu" i to s razlogom. Očajna podloga dočekala je aktere oba tima, a blato, neravnine i nedostatak trave sprečio je igrače da prikažu mnogo kvalitetniji i lepši fudbal.

Gosti su vrlo brzo preuzeli inicijativu, imali su veći posed lopte, ali je usled užasnih uslova bio znatno otežan posao ofanzivcima, pogotovo u fazi organizacije igre. S druge strane, domaćin se opredelio za jak defanzivan blok, s namerom da preko Petrova i Mesarovića iz brzih kontri uhvati odbranu Beograđana na spavanju.

Dva dobra prodora Kalulua po desnoj strani ništa konkretno nisu donela "parnom valjku", da bi u 12. minutu Zahid bio u dobroj situaciji, ali mu je lopta u odsudnom momentu ostala zaglavljena u blatu.

Informer

 

Uzvratio je Pejović, dobrim udarcem sa distance, koji je Saničanin izblokirao. A, upravo nakon tog kornena najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Bakić. Golmanu Jovanoviću je lopta ispala iz ruku, a defanzivac Nišlija je probao makazicama sa peterca, ali je prebacio gol.

Petrov je ponovo bio motivisan protiv kluba u kojem je ponikao, pravio je probleme crno-belima prodorima po desnoj strani, a iz jednog takvog je namestio šanse Mesaroviću i Iliću, ali su oba njihova udarca izblokirana.

Kako se bližio kraj prvog dela, tako je bilo i sve više uzbuđenja na obe strane. Prvo je Belaković pokušao glavom, ali je Jovanović bio na mestu, da bi potom i Natho uputio dva udarca sa distance, a Rosić odlično reagovao.

Informer

 

Mnogo agresivnije i opasnije izgledao je Partizan posle pauze. Lepu akciju kreirali su Kalulu i Zahid, koji je pronašao Natha na drugoj strani, a njegov opasan šut blokirali su domaći defanzivci. Potom je Jamkam propustio idealnu priliku, a onda je u sledećem napadu stigla kazna.

Belić je u 53. minutu prebacio odbranu Radničkog, Saldanja pobegao čuvarima i majstorski matirao Rosića, za veliku radost "grobara", koji su u velikom broju došli da podrže svoje ljubimce na "Čairu".

Mogao je Zahid već u narednom napadu da poveća na 2:0, lukavo je tukao glavom, a golman domaćih nije dozvolio da ga iznenadi.

A, onda u šest minuta potpuni preokret u Nišu. Prvo je dosuđen diskutabilan jedanaesterac za Radnički, nakon duela Saničanina i Belakovića, a Petrov je bio siguran sa bele tačke.

Vođstvo domaćina usledilo je posle autogola Mihajla Ilića. Nije uspeo mladi štoper dobro da reaguje nakon kornera Pejakovića, lopta ga je pogodila u telo i prevarila Jovanovića. Bio je to ozbiljan šok za ekipu Igora Duljaja.

Kormilar kluba iz Humske u samom finišu krenuo je na sve ili ništa, poslao je na teren Nemanju Nikolića, Kvinsija Meniga i mladog Dušana Jovanovića, kako bi uspeli makar bod da izvuku na "Čairu", ali do kraja nisu uspeli ni ozbiljnije da zaprete Rosiću.