Autor: Informer.rs

11.12.2023.

21:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Trijumf u senci nove povrede! Ovo nisu bili "studenti" koji su Partizanu uzeli Superkup! (VIDEO)

Podgorički tim koji je prošle sezone zadao crno-belima dosta muka u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige i pobedio ih u finalu Superkupa pre početka ove sezone ovog puta nije predstavljao ozbiljnijeg rivala. 

Gosti su se ponadali početkom poslednje četvrtine kada su se primakli na 73:64, ali to je bilo sve. 

Meč je obeležila i povreda Ognjena Jaramaza u trećoj četvrtini, koji se do kraja meča nije vraćao u igru.

Najbolji u sastavu pobedničke ekipe bio je Zek Ledej sa 19 poena i dva skoka, dok je Alen Smailagić dodao 18 poena uz četiri skoka.

U sastavu Studentskog centra istakao se Mateo Drežnjak upisao je 14 poena i četiri asistencije.

Ekipa Željka Obradovića je od samog starta ozbiljno pristupila meču, što je i rezultiralo ubedljivim vođstvom već u prvim minutima. Verovali ili ne, crno-beli su počeli meč sa četiri trojke Ledeja, Ponjitke i Smailagića i odmah gostima dali do znanja šta ih čeka večeras u Areni. 

Tek u 3. minutu Drežnjak je postigao prve poene za goste 12:2.

U prvoj četvrtini prednost je konstanstno rasla, u 6. minutu već je bilo 21:6, zanimljivo sve poenima Ledeja, Smailagića i Ponjitke. Na kraju prve deonice 31:13, ubedljiva prednost crno-belih.

Partizan je u prvom delu druge deonice održavao visoku prednost, da bi kasnije ponovo dodao gas i poenima Koprivice stigao do maksimalne prednosti u tom trenutku 46:20. 

Crno-beli postižu poen za poenom. Sa druge strane "studentima" ništa ne polazi za rukom. Koprivica je u tim trenucima upisao novu blokadu.

U finišu ovog dela igre Podgoričani vezuju dve trojke. Anđušić baca do Balše Koprivice, ali centar crno-belih gazi liniju i lopta je kod SC Derbija. nekoliko dobrih napada gostiju. Kamenjaš je precizan i na odmor se odlazi rezultatom 53:32.

Drugo poluvreme su košarkaši Studentskog centra otvorili sa serijom 9-0 i tako bar na momenat vratili neizvesnost u meč.

Forsirali su šut za tri pona i tako došli do minusa od "samo" 10 poena pred kraj treće deonice. Partizan je ipak kroz pozicioni napad odbio nalete "studenata" i vratio prednost od 15 poena.

Senku na pobedu bacila je povreda Ognjena Jaramaza koji je u 27. minutu iznesen sa terena. Od ranije su na listi povređenih Aleksa Avramović, Frenk Kaminski i Uroš Trifunović.

Tokom poslednje deonice domaća ekipa je preko Smailagića i Ledeja uspela da kontroliše skok pod svojim košem, dok su na drugoj strani donosili sigurne poene preko reketa.