Autor: Informer.rs

13.12.2023.

10:19

Foto: Beta, Srđan Stevanović, Profimedia

Sport

Ivić zagrmeo, pa branio Bahara! Partizan će pobediti u derbiju!

Nekadašnji fudbalski as danas je jedan od najboljih trenera u Rusiji, gde je sa Krasnodarom  prvi na tabeli na polovini sezone. Zbog ljubavi prema bivšem klubu pomno prati igre Partizana i borbu za prvo mesto sa Crvenom zvezdom.

- Najviše voleo da osvoje titulu, navijam svim srcem za Partizan. Sigurno je da Zvezda ima skuplji tim, ali to ne znači da su bolji. Vreme će pokazati sve, uskoro će i derbi, a ima još dosta da se igra, tek je polovina sezone. Partizanu uvek želim sve najbolje, a takođe i Igoru Duljaju, kome želim da ima još bolju trenersku karijeru od igračke, a ona je bila vrhunska - rekao je Ivić za Hotsport.

Uskoro je na programu 171. večiti derbi koji se igra 20. decembra u Humskoj.

- To je najveća utakmica u srpskom fudbalu i svaka je specifična i to je nešto svako od igrača i navijača sa velikim nestrpljenjem čeka. Derbi je nešto posebno, drugačije skroz nego neka obična utakmica. Uvek se očekuje da meč bude vrhunskom nivou i da obe ekipe daju svoj maksimum. Naravno očekujem da u ovom derbiju pobedi Partizan - rekao je Ivić.

Informer

Bivši vezista govorio je i o sadašnjem treneru Crvene zvezde Baraku Baharu sa kojim je imao okršaje u prvenstvu Izraela.

- Igrao sam protiv njega dok je bio trener i Hapoel Ber Ševe, a i kada je vodio Makabi Haifu i vrlo je talentovan i prespektivan stručnjak. Ima velikih kvaliteta, osvojio je tri titule prvaka Izraela sa Ber Ševom i tri sa Haifom, a izraelska liga je kvalitetnija od srpske. Takođe, on je sa Makabi Haifom izbacio Zvezdu i Olimpijakos, iznenadio je još neke klubove. Bahar je bio jedan od najboljih izraelskih trenera, radio je u veliki klubovima, a sigurno je razlika izmeđi velikih klubova u Izraelu i Srbiji, a to najviše mislim na pritisak. Tamo nema toliki pritisak koliki je ovde, a prvi put radi u inostranstvu, tako je potrebno vremena da se prilagodi.

Ivić je proglašen za najboljeg trenera u Rusiji, što mu je pošlo za rukom čak tri puta.

- Velika je čast za svakog trenera kada ga proglase za trenera meseca, pogotovu u Rusiji koja broji 150 miliona stanovnika, pošto i navijači glasaju. To mi dosta znači, ali to ipak ne bih uspeo bez stručnog štaba i igrača, jer ne radim sve sam i bez svih njih to je neostavriljivo, tako da je sve to kolektivni uspeh - rekao je Vladimir Ivić.