Autor: Informer.rs

16.12.2023.

22:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizanu pripao derbi! Crno-beli slomili i Budućnost (VIDEO)

Ušli su košarkaši Partizana u seriju pobeda i ne staju. Nakon sjajnih partija i trijumfa u Evroligi, preneli su crno-beli to i na regionalno takmičenje, a oružje pred njima večeras je položila i Budućnost.

Aktuelni šampion ABA lige tako je stigao do devetog trijumfa na Jadranu, uz tri poraza, a ujedno je napravio i odličnu uvertiru pred duplo kolo u elitnom takmičenju i teška gostovanja naredne nedelje u Španiji - protiv Valensije i Real Madrida.

Informer

 

Iako "parni valjak" nije dobro otvorio utakmicu protiv crnogorskog šampiona, pošto je prvu četvrtinu izgubio sa 21:28, u drugoj je "dodao gas" i predvođen izuzetno raspoloženim Pi Džej Doužerom i Brunom Kaboklom uspeo na odmor da ode sa prednošću 50:41.

Tražio je trener Obradović maksimalnu angažovanost u defanzivi, dok je u napadu sve išlo kako treba, što potvrđuje i broj postignutih koševa. I treća četvrtina pripala je crno-belima (28:23), pa je praktično na ulasku u poslednju deonicu bilo neophodno da domaćin samo zadrži isti nivo igre, što je i učinio.

Bilo je zanimljivo videti i kako će navijači Partizana dočekati Jogija Ferela, koji je nedavno bio praktično na pragu dolaska u Humsku, a na kraju je ipak završio u Podgorici. Međutim, nije se Amerikanac mnogo naigrao, tek je u finišu počeo da pogađa, kada je sve već bilo rešeno, pa je na kraju meč završio sa učinkom od 17 poena i šest asistencija.

Informer

 

S druge strane, u taboru domaćih najefikasniji je bio Kaboklo sa 21 poenom i tri skoka, pratio ga je Doužer sa 17 koševa, četiri skoka i pet asistencija, a dvocifreni su bili još Zek Ledej sa 12 poena, dok su Tristan Vukčević i Džejms Naneli dali po deset.