Autor: Informer.rs

19.12.2023.

23:02

Foto: Starsportphoto

Sport

"Parni valjak" melje sve pred sobom! Crno-beli zgromili i Valensiju!

Početak nije obećavao, ali kao po običaju kada je na klupi Željko Obradović - Partizan dominira! Crno-beli su nakon sporog starta sezone ušli u sjajnu formu, zaređali niz pobeda u svim takmičenja, a ono što je najvažnije pet u Evroligi. Nova žrtva crno-belih bila je Valensija - 72:67. 

Dobro je Partizan otvorio meč u Španiji i na krilima Kevina Pantera i Bruna Kabokla stekao uvodnu prednost. Ipak, kako je prva četvrtina odmicala Valensija je uspevala da uhvati priključak i vrlo brzo istopila prednost crveno-belih. 

Na startu druge deonice dominirao je Stefan Jović pogotkom za tri poena, ali je usledila serija Partizana preko Mateuša Ponitke i Džejmsa Nanelija. Poljski reprezentativac je sa pet poena odlepio crno-bele. Delovalo je da će četa Željka Obradovića na odmor sa prednošću. Usledio je pad koji su "slepi miševi" iskoristili i nakon dve četvrtine imali pola koša prednosti - 34:33. 

Na početku drugog poluvremena "eksplodirao" je Zek Ledej! Krilni centar Partizana vezao je sedam poena, preokrenuo rezultat i doneo crno-belima osetnu prednost - 40:49. 

Informer

 

Jurili su "slepi miševi" prednost Partizana sve do kraja utakmice, ali nisu uspeli da uhvate priključak. Kada god bi domaćin napravio seriju crno-beli bi uzvratili istom merom. Raspalio se i Kevin Panter, doprinos je dao i Frenk Kaminski koji se nakon povrede vratio na parket. 

Ledej i Naneli ubacili su 14 poena, 13 je dodao Kevin Panter, a devet Pi DŽej Doužer. U taboru Valensije najraspoloženiji bio je Kris Džons sa 14.