Autor: Informer.rs

20.12.2023.

21:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Crno-beli jednoglasni: Moramo da ostanemo skromni, titula je daleko!

Uspeli su fudbaleri Partizana da se vrate na čelo Superlige Srbije pošto su u zaostalom meču devetog kola u 171. večitom derbiju savladali ljutog rivala - Crvenu zvezdu sa 2:1. Sa kapitenskom trakom oko ruke svoju ekipu predvodio je Svetozar Marković koji je istakao da pobeda znači, ali ne odlučuje šampionsku trku. 

- Ne treba ništa da nam znači ovo na jesen, titula je daleko. Na nama je da nastavimo da radimo, da se odmorimo i pripremimo za nastavak sezone. Ima mnogo bodova u opticaju - Marković, a potom istakao da je odluka Igora Duljaja da ne drži motivacione govore pred 171. večiti derbi dalo dobar rezultat. 

Informer

 

- Uticalo je, ali niko ne mora da nas optereti svi smo znali šta nam znači ova utakmica. Pokazali smo koliko nam je bitno da pobedimo. 

Među stativama briljirao je Aleksandar Jovanović koji je nakon meča istakao da će ključno biti da ekipa ostane skromna i tokom prolećnog dela sezone.  

- Trudim se da pomognem momcima, ostajemo skromni nakon ovoga. Lepo je što smo prvi, svakako. Nije bilo lako večeras, znali smo šta Zvezda može i hoće. Postavili smo se dobro, borbenost je napravila razliku. Voljni momenat je ključ u derbiju - rekao je Jovanović.