Autor: Informer.rs

26.12.2023.

13:42

Foto: AP/Photo

Sport

Grom iz vedra neba! Partizan spremio silne pare za zvezdu Evrolige

Sportski direktor Zoran Savić i trener Željko Obradović žele u svojim redovima reprezentativca Italije i košarkaša Armanija Nikola Melija!

Prema pisanju slavnog italijanskog dnevnog lista Korijere dela Sera, klub iz Humske plaćaće Melija 2,5 miliona evra po sezoni.

Kapitenu milanskog kluba ugovor ističe u junu 2024, a kako navodi italijanski novinar Flavio Vaneti, postoji sumnja oko toga da će mu ugovor biti produžen.

"Među agentima već danima kruži priča da će srpski klub uskoro izaći sa zvaničnom ponudom za Melija. Ponudiće mu 2,5 miliona evra, više nego što ima u Armaniju. Dolazak Nikole Mirotića u milanski klub, koji ima blindirani trogodišnji ugovor, takođe može biti jedan od razloga što Meli može otići. U januaru puni 33 godine, nije mlad, ali ni star, a takav ugoor bio bi odličan za početak završnog dela karijere. I najbitnije, radiće sa Željkom Obradovićem, kog poznaje i davaće mu šansu", piše Vaneti.

Meli je sarađivao sa Željkom od 2017. do 2019. Zajedno su osvojili titulu prvaka Turske i nacionalni kup, takođe su igrali i finale Evrolige 2018. u Beogradu.

Meli je potom otišao u NBA ligu gde je nastupao za Nju Orleans i Dalas. U Evropu se vratio leta 2021. godine, kada je i potpisao trogodišnji ugovor sa Armanijem za koji je nastupao i od 2010. do 2015.