Autor: Informer.rs

27.12.2023.

10:37

Foto: Reuters

Sport

Jokić gleda Partizan i ohrabruje me! Doužer progovorio NBA asu i "parnom valjku"

Počeo je Doužer sezonu utakmicom na Tašmajdanu i nakon nekoliko meseci tvrdi da je as Nagetsa Nikola Jokić bio u pravu oko svega što mu je pričao o navijačima i košarci u našoj zemlji.

- Apsolutno! Ispunjena su sva moja očekivanja. Sve što sam čuo o košarkaškoj atmosferi u Srbiji se ostvarilo i jako je uzbudljivo - rekao je Pi Džej novinarima na novogodišnjem koktelu Partizana.

Ne krije Amerikanac da se redovno čuje sa srpskim asom.

- Čujemo se često, gleda naše utakmice, gledam i ja njega i Denver, kada vreme dozvoli. Pokušava redovno da me ohrabri, redovno me upućuje o stvarima koje se dešavaju tamo.

Upitan je košarkaš Partizana šta kaže Nikoli kada ga  pita o vremenu koje je do sada proveo u Srbiji?

- Pišem mu da pokušavam da držim korak sa svim što se dešava, nekada ga malo zezam, ali mi imamo takav odnos. I ja njega uvek ohranrujem da bude bolji - kroz osmeh poručuje Doužer.

 Ne krije nekadašnji košarkaš Sakramenta i mnogih drugih klubova da je u Humskoj našao ono što mu je trebalo u ovom momentu karijere.

- Dosadašnje iskustvo mi je bilo jako lepo. Dočekan sam ovde raširenih ruku, definitivno vlada porodična atmosfera, tako da odvojenost od porodice i kuće ne pada tako teško. Mogu slobodno da kažem da imam porodicu ovde u igračima, članovima stručnog štaba, navijačima, svima okolo... Srećan sam.

Informer

Uporedio je Amerikanac život u Srbiji i Beogradu sa onim što si imao u SAD?

- Jedinstveno je. Drugačije je, ali opet ima nekih sličnosti. Pokušavaš da nađeš mesto na kojem ćeš da uživaš, da skupiš oko sebe dobre ljude. To je ono što sam našao ovde. Želim da svi nastavimo da rastemo i budemo bolji. Svaki dan treba uzeti za ozbiljno i raditi maksimalno. Uvek je dobra stvar početi godinu ispočetka, ali svesni smo da je ovo ista sezona. Znamo da treba još mnogo da napredujemo da bismo došli do konačnog cilja - zaključio je Pi Džej Doužer.

Informer

Naredni meč Partizan igra u četvrtak od 18.30 protiv Virtusa iz Bolonje u Beogradskoj areni, a u subotu gostuje Mornaru u Baru.