Autor: Informer.rs

27.12.2023.

22:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Saldanja najtraženija "roba" u Srbiji! Za napadača Partizana se raspituju i u Brazilu!

U prošlosti je Partizan umeo da pogodi sa napadačima, a Mateus Saldanja mogao bi da bude pravi - "džek pot". Golgeter crno-belih najtraženija je roba iz Superlige Srbije ove jeseni, a za njega interesovanje vlada iz svih krajeva sveta. 

Danima se, nakon sjajne partije u 171 večitom derbiju, pisalo o interesovanju klubova iz Saudijske Arabije. Pitanje je da li je Saldanja zainteresovan za odlazak na Bliski istok, ali Partizanu će nakon vesti koje stižu iz Brazila biće teško da zadrži najboljeg strelca. 

Naime, tamošnji "Bnews" javlja kako je, pored Malmea, Tuluza i Bešitaša, za Mateusa Saldanju zainteresovan i Vasko de Gama! 

Velikan iz Rio de Žaneira iza sebe ima sezonu za zaborav. Završio je Vasko kao 15. na tabeli i jasno je svima da su pojačanja neophodna, posebno u napadu budući da su na 38 utakmica postigli tek 41 gol. 

Informer

 

Mateus Saldanja se u takvoj situaciji savršeno ukpala u ideju kluba. Golgeter Partizana igra u životnoj formi, tokom jeseni je na 24 utakmice postigao 15 golova i podelio pet asistencija. 

Jasno je svima u Humskoj da će biti pakleno teško zadržati Saldanju, posebno zbog činjenice da bi nakon samo šest meseci mogli da zarade najmanje tri puta više od uloženog novca letos kada je iz Džef Junajteda stigao za 1.300.000 evra.